Parlamentarii vor din nou sa voteze venituri nesimtite pentru alesii locali, asta dupa ce si-au acordat lor venituri mai mari

money

In ciuda faptului ca au suferit doua infrangeri usturatoare la Curtea Constitutionala, parlamentarii nu se lasa si au revenit cu un nou proiect de lege privind acordarea de pensii pentru alesii locali, chiar dupa modelul celor incasate de deputati si senatori, arata profit.ro.

Aceasta este a doua tentativa a Parlamentului de adoptare a unei legi privind acordarea de pensii speciale pentru primari, viceprimari, presedinti de consiliu judetean sau vicepresedinti de CJ.

In decembrie 2015, parlamentarii au adoptat primul proiect, dar acesta a fost reclamat de guvernul Ciolos la CCR. Judecatorii au constatat in unanimitate ca legea nu este clara, ca exista inegalitate intre alesi in ce priveste alocarea pensiilor si ca nu se precizeaza sursa de finantare.

Parlamentarii au refacut proiectul, mentinand indemnizatiile pentru anumite categorii de varsta, iar la sesizarea aceluiasi guvern, Curtea Constitutionala a considerat neconstitutionala si noua forma a legii.

Acum, parlamentarii au facut un nou proiect care instituie din nou indemnizatia de varsta pentru alesii locali, incepand cu anul 2019. Noul proiect de lege este semnat de parlamentari din toate partidele cu exceptia USR.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android

Mai mult despre: ,

Comentarii: