Partidul lui Dancila. PSD a pocit numele Baronului de Munchausen, incercand sa il injure pe Klaus Iohannis

politica

PSD a scris gresit numele Baronului de Munchausen intr-un mesaj oficial in care doreste sa ii dea replica presedintelui Iohannis in legatura cu acuzatiile privind bugetul. „Tabloul minciunilor baronului Iohannis de Munchhausen”, a scris PSD. 

„IOHANNIS MINTE! Tot ce a spus despre bugetul propus de PSD+ALDE este o minciuna! Azi nu a vorbit presedintele Romaniei, ci presedintele PNL aflat in campanie electorala prezidentiala. Iohannis Bete-n Roate nu vrea ca economia nationala sa mearga bine in Guvernarea PSD. Este hotarat sa-i faca pe romani sa sufere, doar pentru a putea da vina pe PSD la viitoarele alegeri prezidentiale. Daca bugetul propus de PSD+ALDE nu este bun, cum a putut Iohannis sa aprobe bugetul Guvernului Ciolos care prevedea cu 10 miliarde mai putin la Educatie, cu 16 miliarde mai putin la Sanatate si cu 10 miliarde mai putin pentru comunitatile locale! Este o minciuna ca autoritatile locale ar fi primit mai putin cu 1 miliard fata de anul trecut! Au primit cu 4,6 miliarde in plus!

Este o minciuna sfruntata ca bugetul pentru partide a crescut de 20 de ori, a crescut de 1,6 ori, inclusiv pentru partidul lui Iohannis. PNL a fost cel care a cerut in Parlament majorarea banilor pentru partide si acelasi Iohannis a promulgat legea fara obiectii. Este o minciuna ca Educatia e subfinantata! In 2019, Educatia a primit cel mai mare buget din istorie: 31,2 miliarde lei, fata de numai 21,6 in ‘Guvernul lui Iohannis’. Motivul real pentru care Iohannis nu a aprobat bugetul este ca PSD a taiat bani de la serviciile secrete si i-a alocat pentru educatia si sanatatea copiilor din Romania!”, a scris PSD pe Facebook.

PSD a postat si un filmulet in care numele Baronului de Munchausen apare scris gresit.

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, vineri, ca va sesiza Curtea Constitutionala in privinta legii bugetului pe anul 2019.

„Exista, din pacate, si aspecte de neconstitutionalitate in acest buget. Bugetul rusinii nationale nu doar ca pune in pericol economia romaneasca, ci are aspecte clare de neconstitutionalitate. Nu se respecta obligatii asumate de Romania fata de UE din care facem parte, se incalca unele drepturi fundamentale, s-a ignorat rolul Consiliului Fiscal, se aduce atingere principiului descentralizarii si principiului subsidiaritatii. Pentru toate acestea, voi sesiza astazi CCR pe bugetul 2019, bugetul rusinii nationale”, a declarat seful statului, la Palatul Cotroceni.

El a precizat ca va sesiza CCR si in privinta legii de aprobare a plafoanelor unor indicatori specificati in cadrul fiscal-bugetar pe anul 2019.

In opinia presedintelui, bugetul este unul „nerealist, supraevaluat si intarziat”.

„Cu acest buget, PSD incearca sa acopere nereusitele multiple din timpul guvernarii de pana acum. Ei l-au numit bugetul investitiei si asta este prima mare minciuna din buget”, a afirmat Iohannis.

El a amintit ca, in conformitate cu legea, PSD trebuia sa prezinte bugetul pe 15 noiembrie anul trecut.

„Va spun eu de ce au intarziat: ei nu vor sa se realizeze investitii, fiindca nu au bani, de aceea au intarziat bugetul cu trei luni de zile”, a explicat seful statului.

Presedintele a criticat si declaratiile cu privire la spitalele regionale.

„Acum cateva zile, ministrul PSD, intrebat fiind cum este cu spitalele regionale, mult discutatele spitale, promisele spitale regionale, a raspuns stupefiant. Zicea ministrul PSD ca avem bani pentru proiectare. Auzi: in al treilea an de guvernare au bani pentru proiectare! Pai astia nici nu vor sa realizeze spitalele. Nu vor sa realizeze investitii publice, promit si nu fac. In schimb, daca este vorba despre ei, au de unde. PSD a avut grija sa aloce sume imense pentru finantarea partidelor politice. 150 de milioane va primi PSD din 270 de milioane propuse pentru finantarea partidelor”, a spus Iohannis.

El a sustinut ca aceasta suma este mai mare de 20 de ori fata de anul electoral 2016. „PSD si-a tras bani de 20 de ori mai mult”, a afirmat Klaus Iohannis.

Potrivit sefului statului, „o victima sigura a acestui buget este administratia locala”.

„Comunitatile locale din Romania primesc un miliard de lei mai putin decat anul trecut. Cum sa lucreze primariile fara acesti bani? Cum sa-si realizeze investitiile? Evident ca nu si le pot realiza. Primariile vor trebui sa abandoneze investitii locale importante pentru a face fata acestui buget”, a declarat presedintele Iohannis.

Mai mult despre: ,

Comentarii: