Patraru, reactie dura dupa ce a fost dat afara de TVR: „Misiunea TVR e clara. Sa fie o goarna a PSD-ului, in urmatorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid”

news

Realizatorul emisiunii Starea Natiei, Dragos Patraru, a reactionat transant dupa ce TVR a decis sa il scoata de pe post. „Misiunea TVR e clara. Sa fie o goarna a PSD-ului, in urmatorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid”, arata Patraru.

Iata reactia integrala a lui Patraru:

„Pentru ca sunt in concediu, iar telefonul imi suna ca-n gara, spre disperarea Monicai si a copiilor (va multumesc pentru mesaje), fac aici cateva precizari, pentru cei interesati:

1. Decizia SRTV, de a denunta unilateral contractul cu Starea natiei, nu face decat sa confirme ceea ce noi am sustinut cu argumente, in ultimele luni. Ca noua conducere a televiziunii publice a primit, la instalare, misiunea clara de a scoate aceasta productie de pe post, cu orice pret. Dupa mai multe incercari esuate si tot felul de sicane (diminuare contract, anularea reluarii de pe TVR 2, decalarea reluarii de pe TVR 1, pentru a i se reduce audienta), intimidari si incercari de cenzura, s-a reusit acum. Pentru ca asta fac slugile carora li se dau functii, executa ordinele venite de la partid. Simplu si trist pentru democratia noastra.

2. Nu exista incalcari ale contractului din partea noastra. Tot ce am facut a fost sa incercam sa aparam televiziunea publica de niste oameni care ar face orice pentru functiile in care i-a pus partidul. Doina Gradea spune: televiziunea sunt eu. Si actioneaza ca atare, fara sa fie deranjata de cineva. De ce? Pentru ca sunt foarte putini oamenii care mai au pretentii de la TVR, care cred ca televiziunea publica trebuie sa actioneze in interesul publicului, nu in interesul puterii politice. Timpul va confirma ca noi am avut dreptate. Timpul si justitia, desigur.

3. Le multumesc angajatilor TVR care ne-au ajutat sa va oferim un produs de calitate, celor care nu se lasa calcati in picioare si celor care raman acolo, sa lupte din interior, atat cat pot, cu o conducere politizata si obtuza. Nu cred ca vom avea curajul sa revenim a treia oara la televiziunea publica.
Cifrele de audienta confirma ca emisiunea Starea natiei este cea mai buna productie zilnica (luni-joi) din grila televiziunii publice. Mai mult, este – ma rog, a fost deja – singura productie care isi produce banii din publicitate, asa cum prevede si contractul, ca finantarea se face din surse proprii. Contractul meu s-ar fi prelungit automat la 30.06., in conditiile indeplinirii fara probleme a clauzei de audienta minima (1,5 puncte de rating), clauza care nu mai exista in niciun contract din TVR, pentru simplul motiv ca asta ar duce la inchiderea emisiunilor respective, de aceea graba conducerii de a denunta contractul.

4. Misiunea TVR e clara. Sa fie o goarna a PSD-ului, in urmatorii doi ani, cu alegeri grele pentru partid. Nu ca televiziunea publica n-ar mai fi fost folosita pentru asta in ultimii 30 de ani, dar credeam sincer sa acele vremuri s-au dus. Ei bine, nu inca. Sunt ultimele zbateri disperate ale unor mentalitati care trebuie sa dispara cat mai rapid, daca vrem sa ne facem o tara.

5. Sigur ca emisiunea Starea natiei nu se va opri. Asta e, suntem din nou dati afara pentru sa nu am vrut sa ne tinem gura, pentru ca n-am vrut ”s-o facem mai soft”, cum ne indemna Doina Gradea. Si va multumim voua, telespectatorilor, pentru forta pe care ne-o dati. Fara voi, emisiunea asta n-ar fi adunat nici zece editii, de aceea nu ne vom opri acum, dupa aproape o mie. Astfel, desi nu stim inca unde, va anuntam ca vom face tot ce depinde de noi sa incepem noul sezon la inceputul lunii august”, a scris Patraru pe Facebook.

Conducerea Televiziunii Romane a decis scoaterea de pe post a emisiunii „Starea natiei”, realizata de Dragos Patraru, se arata in notificarea transmisa jurnalistului si semnata de directoarea TVR, Doina Gradea.

„Societatea Romana de Televiziune (SRTv) a decis denuntarea unilaterala a Contractului de cesiune nr. A1063/27.09.2017, astfel cum acesta a fost modificat si completat prin Actele aditionale nr. 1/16 ianuarie 2018 si nr. 2/ martie 2018”, se arata in notificarea primita de Gigel Stirbu, deputat PNL si presedintele Comisiei pentru Cultura, arte, mijloace de informare in masa din Camera Deputatilor, scrie news.ro.

Potrivit lui Gigel Stirbu, cauzele denuntarii Contractului au fost afirmatiile facute de domnul Patraru in spatiul public, precum si cele din cadrul emisiunii ’’Starea Natiei”, ca de exemplu: „Date fiind componenta noului CA, din care fac parte persoane care au exercitat in trecut presiuni editoriale la adresa noastra, comportamentul noului PDG, Doina Gradea, fata de angajati, masurile editoriale luate impotriva interesului public in privinta mai multor productii, incercarile de intimidare la adresa acestei emisiuni – noi, cei de la „Starea natiei”, nu vom mai accepta sa producem aceasta emisiune aici, dupa incheierea prezentului sezon, daca lucrurile nu se vor schimba. Nu facem munca patriotica, departe de noi asta, dar spre deosebire de conducerea asta numita politic, noi am venit cu bani de acasa la TVR, am investit aici aproape 50.000 de euro, impreuna cu prieteni si fani ai emisiunii, in decor, birouri, amenajari, tehnica, facem emisiunea zilnica cu cea mai mare audienta la postul public si nu mai putem gira, prin prezenta noastra aici, o echipa de conducere care nu da doi bani pe interesul public”.

Presedintele Comisiei de Cultura din Camera Deputatilor afirma ca dezvaluirile jurnalistului Dragos Patraru „nu fac decat sa confirme situatia revoltatoare din televiziunea publica: conducerea nu doar ca a incercat dar a si reusit eradicarea jurnalistilor care nu ridica osanale partidului PSDragnea. Este evidenta subordonarea politica a politicii editoriale din TVR, iar rolul televiziunii publice nu mai este de ceva timp acela de a informa corect si impartial publicul. Formula „televiziunea publica” este una perimata, pentru ca TVR nu mai este o televiziune publica, ci una a unui partid”.

„Este o situatie foarte neplacuta prin care trece Televiziunea Publicitara PSD, iar cetatenii romani platitori de taxe la buget nu cred ca vor inghiti la nesfarsit sa finanteze cenzura si lipsa de profesionalism. Este inadmisibil ca intr-o statie publica, platita din banii contribuabililor, cineva numit politic sa intervina cu bocancii in politica editoriala si sa scoata de pe post emisiuni bune dar neconforme cu standardele PSDragnea de a respecta o continua propaganda de a ridica in slavi pe conducatorii sai. Traversam o perioada tulbure, in care politicul este “in tot si toate”, si este evident faptul ca societatea romaneasca are nevoie de un nou restart. Si acesta e posibil doar prin eliminarea lui Dragnea si a acolitilor sai din viata publica”, mai scrie deputatul.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: