Patriarhul Kiril, din nou razboinic: „Soldatii sa isi apere tara, asa cum numai rusii pot sa isi apere tara”. „Rusia iubeste pacea”, a mai pretins Kiril

externe

Patriarhul Kiril, seful Bisericii Ortodoxe Ruse, a tinut duminica o slujba pentru soldati, in care le-a cerut sa isi apere tara „asa cum numai rusii pot” sa o faca, in contextul in care Moscova isi continua campania militara din Ucraina, informeaza Reuters, citata de Agerpres.

In cadrul unei slujbe tinute la Catedrala Fortelor Armate, deschisa in urma cu doi ani la Kubinka, in apropierea Moscovei, Patriarhul Kiril le-a spus unor militari, deopotriva barbati si femei, ca Rusia este o tara care „iubeste pacea” si care a suferit mult din cauza razboiului.

„Cu siguranta nu cautam razboiul sau sa facem ceva care le-ar putea dauna altora”, a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, un apropiat al presedintelui Vladimir Putin.

„Insa am fost crescuti de-a lungul istoriei sa ne iubim patria. Si vom fi pregatiti sa o aparam, asa cum numai rusii pot sa isi apere tara”, a adaugat el.

In varsta de 75 de ani, Patriarhul Kiril a mai facut declaratii de sustinere a actiunilor militare ale Moscovei in Ucraina si considera razboiul un mijloc de aparare impotriva culturii liberale occidentale, pe care o descrie drept decadenta, in special din cauza acceptarii homosexualitatii.

Sprijinul sau pentru interventia militara, in care au murit mii de soldati si civili ucraineni, i-a deranjat pe multi membri ai Bisericii Ortodoxe din tara, dar si din biserici din strainatate subordonate Patriarhiei Moscovei.

La slujba sa de duminica, Patriarhul Kiril a mai afirmat ca este ingrijorat in legatura cu oamenii afectati de acest conflict armat.

„Toti acestia sunt oameni ai Rusiei Sfinte. Sunt fratii si surorile noastre”, a declarat el.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: