Patriarhul Rusiei, Kirill, a cazut in fund in mijlocul bisericii. Imagini transmise in direct la televiziunile din Rusia – Video

externe

Patriarhul Rusiei, Kirill, a cazut in fund in timp ce efectua o slujba, sambata, intr-o biserica din Novorossisk, oras la Marea Neagra.

Inconjurat de preori, Kirill se indrepta spre altar, insa la un moment dat a alunecat. Dand din maini, el a cazut in fund, fiind apoi imediat inconjurat de preoti care incercau sa-l ajute sa se ridice.

Imaginile au fost transmise in direct la televiziunile rusesti, care insa au schimbat apoi cadrul.

 

Patriarhul Kirill este un sustinator infierbantat al razboiului din Ucraina. In aprilie, el a tinut o slujba pentru soldati in care le-a cerut sa isi apere tara „asa cum numai rusii pot” sa o faca.

In cadrul unei slujbe tinute la Catedrala Fortelor Armate, deschisa in urma cu doi ani la Kubinka, in apropierea Moscovei, Patriarhul Kirill le-a spus unor militari, deopotriva barbati si femei, ca Rusia este o tara care „iubeste pacea” si care a suferit mult din cauza razboiului.

„Cu siguranta nu cautam razboiul sau sa facem ceva care le-ar putea dauna altora”, a spus liderul Bisericii Ortodoxe Ruse, un apropiat al presedintelui Vladimir Putin.

„Insa am fost crescuti de-a lungul istoriei sa ne iubim patria. Si vom fi pregatiti sa o aparam, asa cum numai rusii pot sa isi apere tara”, a adaugat el.

In varsta de 75 de ani, Patriarhul Kirill a mai facut declaratii de sustinere a actiunilor militare ale Moscovei in Ucraina si considera razboiul un mijloc de aparare impotriva culturii liberale occidentale, pe care o descrie drept decadenta, in special din cauza acceptarii homosexualitatii.

Sprijinul sau pentru interventia militara, in care au murit mii de soldati si civili ucraineni, i-a deranjat pe multi membri ai Bisericii Ortodoxe din tara, dar si din biserici din strainatate subordonate Patriarhiei Moscovei.

Mai mult despre: ,

Comentarii: