news

Paul de Romania, prins in Malta. El are de ispasit o pedeapsa de 3 ani si patru luni de inchisoare

In urma cooperarii politienesti dintre Politia Romana si Politia din Malta, potrivit unor surse judiciare, printul Paul Phillipe al Romaniei a fost retinut, alaturi de sotia acestuia, Lia, intr-un resort din insula iar fata de acesta urmeaza sa se deruleze procedurile specifice. Este de asteptat ca acestea sa fie conforme cu relatiile dintre statul roman si cel maltez, putandu-se incheia, cel mai probabil, cu extradarea lui Paul Phillipe in Romania.

La inceputul lunii aprilie, o instanta din Franta a refuzat sa il extradeze pe Paul de Romania iar Alina Gorghiu, ministru al Justitiei, spunea ca instanta de fond din Franta a respins predarea invocand compunerea nelegala a completului de judecata din Romania, respectiv ca unul dintre judecatori nu ar fi depus juramantul la investirea in functie.

Saptamana trecuta, Alina Gorghiu a spus, despre extradarea printului Paul din Romania din Franta, ca nu are inca un raspuns de la omologul francez.

In 17 mai 2023, Ministerul Justitiei a prezentat o situatie a persoanelor cautate sau date in urmarire pentru executarea unor pedepse dispuse de instantele din Romania, precum si tarile in care acestea se afla si stadiul procedurilor desfasurate pentru a fi aduse in tara. Astfel, potrivit situatiei prezentate, Printul Paul este urmarit international in baza unui mandat european de arestare emis de Curtea de Apel Brasov, la 18.12.2020, pentru executarea pedepsei de 3 ani si 4 luni inchisoare pentru savarsirea infractiunii de cumparare de influenta, complicitate la abuz in serviciu – paguba: 9.523.769 euro, in asa-numita „afacere Baneasa”

Urmareste-ne si pe:
Flavius Iancu

Share
Published by
Flavius Iancu

Recent Posts

Rachete Patriot pentru Ucraina, Ciolacu nu mai recunoaste ce a spus acum doua zile

Premierul PSD Marcel Ciolacu si-a schimbat pozitia in legatura cu eventuala trimitere a uunui sistem…

48 de minute ago

Fostul sef al serviciilor de informatii, Nikolai Patrusev, va ocupa pozitia de consilier al lui Putin

Fostul secretar al Consiliului de Securitate al Rusiei, destituit de Vladimir Putin, Nikolai Patrusev, va…

O oră ago

Piedone o acuza pe Anca Alexandrescu ca a luat spaga: „Vrei sa spun eu despre traistele tale pe care le-ai carat?” – Video

Scandal in direct la Realitatea Plus, luni seara, intre o realizatoare a postului, Anca Alexandrescu,…

3 ore ago

Propagandistii Kremlinului sustin ca Occidentul a pierdut Razboiul Rece: „Finlanda si-a mentinut existenta datorita Uniunii Sovietice”

Directorul general al studioului de film Mosfilm, Karen Sahnazarov, sustine ca Uniunea Sovietica a castigat…

4 ore ago

Diana Sosoaca, discurs legionar in plenul Parlamentului: „Iudeo-bolsevicii au omorat peste 800.000 de romani in temnitele comuniste”

Senatoarea Diana Sosoaca a sustinut, marti, 14 mai, in Parlament, cu ocazia „Zilei solidaritatii si…

2 ore ago