Paul Stanescu anunta ca PSD se intoarce la guvernare de saptamana viitoare: „Motiunea va trece si guvernul va pica”

politica

Secretarul general al PSD, Paul Stanescu, a declarat, joi, la conferinta judeteana extraordinara a PSD Giurgiu, ca are convingerea ca motiunea de cenzura va trece si Guvernul liberal va pica, iar PSD va fi din nou la guvernare.

„Sunt foarte onorat ca sunt astazi, aici, la prietenul meu Niculae Badalau si la cea mai puternica organizatie, pentru ca in ultimele doua cicluri de alegeri organizatia PSD Giurgiu nu s-a batut pentru un loc pe podium, ci pentru locul unu, cu Teleorman si cu Olt, asa ca e greu sa va dea cineva sfaturi din punct de vedere politic. Acum, cel mai important pentru noi este ca motiunea de cenzura pe care am depus-o astazi sa treaca. Eu am convingerea ca va trece si Guvernul va pica.

Asa cum am auzit, astazi aici aveti 90% din drumuri asfaltate, apa, canal, deci un judet in care s-a muncit si de aceea votul s-a intors. (…) Daca ati facut atatea lucruri bune, totusi nu ati avut mana prea buna la parlamentare, pentru ca un deputat a plecat pe la Neamt si altul a plecat la alt partid si e esential ca parlamentarii alesi sa fie printre noi, pentru ca fiecare vot se numara si foarte mult tin la lucrul acesta, ca parlamentarii alesi sa fie fideli organizatiei din care fac parte. E jenant sa iei un deputat si sa se mute dintr-un judet in altul, mai jos de atat ce poate sa fie, dar daca vom fi solidari vom castiga alegerile”, a declarat Paul Stanescu, citat de Agerpres.

El a adaugat faptul ca schimbarea regulilor privind alegerile locale este „atac la democratie si la statul de drept” si spera sa nu se schimbe regulile in timpul jocului, dar „asta nu inseamna ca celor de la PSD le este frica” si a subliniat ca „PSD va fi din nou la guvernare”.

„Am pierdut guvernarea, am facut foarte multe greseli, dar si lucruri bune. Acest guvern nu are nicio viziune fata de administratiile locale si fata de noi proiecte de dezvoltare. Ceea ce fac ei e atac la democratie si la statul de drept. In judetul nostru preocuparea noastra a fost sa respectam cetateanul si daca in momentul urmator sunt alegeri, 99% din primarii pe care ii avem acum castiga. Si noi, ca echipa, am fost o echipa performanta. Judetul Giurgiu a a inceput sa arate ca un judet in care traiesti decent”, a declarat si presedintele PSD Giurgiu, senatorul Niculae Badalau.

Social-democratii participanti la conferinta judeteana extraordinara si-au votat reprezentantii la Congresul PSD, judetul Giurgiu urmand a fi reprezentat de 39 de delegati.

La conferinta judeteana extraordinara au mai participat presedintele executiv al PSD Giurgiu si presedinte al Consiliului Judetean, Marian Mina, senatorul PSD Cristian Marciu, deputatul PSD Elena Dinu, precum si primarii din judet.

Presedintele organizatiei municipale a PSD Giurgiu, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, nu a fost prezent la lucrarile conferintei din cauza situatiei generate de aparitia unor cazuri de gripa.

Mai mult despre:

Comentarii: