Penalii din Parlament au mai dat o LOVITURA Justitiei: „Ne scot din Europa”

news

Plenul Senatului a adoptat luni proiectul Guvernului de modificare a Codului Penal si Codului de Procedura Penala. De asemenea, in plen a fost adoptat si amendamentul a trei senatori privind inlocuirea sintagmei „suspiciune rezonabila” cu „indicii temeinice” la dispunerea arestarii preventive, din Codul de Procedura Penala. Camera Deputatilor este camera decizionala.

Victor Ponta a comentat  satisfacut votul: „Am vazut ca o majoritate covarsitoare, 88 parca, la 20. Deci inseamna ca toate grupurile parlamentare au votat pentru. Ce se va intampla la Camera Deputatilor vom vedea”.

Votul a fost secret, la propunerea senatoarei Cristiana Anghel.

Din partea Opozitiei, Catalin Predoiu acuza ca „bravii nostri senatori ne scot din Europa”.

„In prezent, avem un Cod de Procedura Penala in linie cu jurisprudenta CEDO, avem un Cod de Procedura Penala european. Bravii nostri senatori din comisia juridica vor sa il transforme intr-un cod potrivit cu o tara in care poti fura ceva mai linistit. Bravii nostri senatori ne scot din standardele europene cu aceste modificari si ne plaseaza la nivelul de pre-aderare din acest punct de vedere, ne scot din Europa!

Asistam la o ofensiva a inculturii juridice asupra unui edificiu legislativ cladit cu stiinta de carte si multa munca. Tinta este ca din reglementari combinate sa se construiasca un spatiu juridic al impunitatii pentru membrii corupti ai Parlamentului.

Daca se va reusi, aceste modificari, precum si altele de asemenea natura, plus ‘voturile-scut’ pentru protejarea senatorilor cercetati pentru coruptie, vor fi singurele motive pentru care stiinta juridica va retine doua nume, altminteri nesemnificative pentru istoria dreptului si a sistemului legislativ: Ponta & Sova”, a scris Predoiu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: