Penalii ne fac iar de ras. Ambasadele SUA, Angliei si Germaniei i-au CONVOCAT pe Tariceanu si Zgonea

news

Sefii celor doua camere ale Parlamentului, Calin Popescu Tariceanu si Valeriu Zgonea, au fost convocati, miercuri, la discutii cu oficiali ai ambasadelor Statele Unite, Angliei si Germaniei.

Agenda discutiei nu este inca publica, insa este posibil ca discutiile sa vina in contextul modificarilor care sunt aduse Codului Penal in Parlament, dar si pe reluarea votului in cazul Dan Sova.

„Am avut o intalnire foarte productiva, foarte roditoare, am vrut sa multumim si domnului Tariceanu si domnului Zgonea pentru oportunitatea de a avea aceasta intalnire si am subliniat importanta rolului Parlamentului, am subliniat importanta independentei si suveranitatii Parlamentului. Am discutat si despre aceasta perioada foarte importanta din Romania, toti am subliniat si am sprijinit rolul DNA si al organizatiilor anticoruptie din Romania, care joaca un rol foarte important, un rol cheie in tara aceasta”, a declarat ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, dupa intrevederea cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu, si cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea.

Brummell a precizat ca nu este rolul diplomatilor „de a sugera legi”, dar au vrut sa se asigure ca in Parlament se intelege importanta luptei anticoruptie.

„Vrem sa fim siguri ca discutiile care au loc in ceea ce priveste statul de drept din Parlament sunt discutii care recunosc importanta luptei anticoruptie pentru dezvoltarea Romaniei si prosperitatea poporului roman”, a spus ambasadorul britanic.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: