Penibilul Ciolacu. Convoaca sedinta pentru investirea Guvernului Citu doar cu aprobarea lui Arafat. Seful DSU a spus deja ca Parlamentul nu este vizat de restrictii

politica

Presedintele Camerei Deputatilor si al PSD, Marcel Ciolacu, sustine ca sedinta de investitura a Guvernului Citu se va tine doar daca va primi aprobare din partea Departamentului pentru Situatii de Urgenta si a Directiei pentru Sanatate Publica. Insa Raed Arafat a anuntat inca de miercuri dimineata ca Parlamentul nu este vizat de restrictiile privind evenimentele cu peste o suta de participanti.

„Maine o sa fim prezenti. De dimineata o sa facem adrese la DSU, DSP, asa cum am vazut ca a cerut domnul Marcel Vela. Daca totul e ok, o sa tinem sedinta”, a declarat Marcel Ciolacu la Romania TV.

Ciolacu a mai tinut sa dea asigurari ca PSD nu va vota Guvernul Citu.

„In cadrul PSD am luat o decizie politica clara ca nu vom vota Guvernul Citu. Acest guvern, din punctul nostru de vedere, nu merita sa fie votat. Totusi PSD este o minoritate in acest moment, in Parlament. Responsabilitatea creerii unei majoritati este a PNL. Eu merg pe buna credinta a PNL, ca vor un guvern. De altfel, fara noi, ar putea avea o majoritate lejera, mai ales ca toti ceilalti au spus ca voteaza pentru”, a mai spus seful PSD.

Parlamentul se reuneste in sedinta comuna joi, de la ora 16,00, pentru investirea Guvernului propus de premierul desemnat, Florin Citu.

Potrivit Regulamentului comun al Camerei Deputatilor si Senatului, pentru ca sedinta in care se va vota investirea guvernului sa se poata desfasura, este nevoie de prezenta in sala a cel putin 233 de parlamentari. Toate grupurile parlamentare au anuntat ca vor fi prezente la sedinta pentru a asigura cvorumul, spre deosebire de sedinta precedenta, in cazul Guvernului Orban II.

Parlamentul acorda incredere guvernului cu votul majoritatii deputatilor si senatorilor, fiind necesar, de asemenea, ca 233 de parlamentari sa se exprime in favoarea Cabinetului Citu. Votul este secret, cu bile.

PSD are 202 parlamentari, PNL – 113 parlamentari, USR – 40, Pro Europa – 21, UDMR – 30, minoritatile nationale – 17, PMP – 15 deputati, fiind si 27 de parlamentari neafiliati.

Liberalii au avut negocieri cu alte grupuri parlamentare, cu exceptia PSD, pentru formarea unei majoritati, insa nu au precizat daca vor vota in favoarea Guvernului Citu si daca renunta la alegerile anticipate.

Presedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat ca parlamentarii liberali vor fi prezenti la sedinta privind investirea Guvernului Citu.

„Parlamentarii PNL vor face ceea ce este mai bine pentru tara, vor actiona in cadrul constitutional si alaturi de noi sunt implicati in incercarea de a forma o majoritate parlamentara. Parlamentarii PNL vor fi prezenti si cred ca acest lucru este normal pentru toti parlamentarii, indiferent din ce formatiune politica fac parte”, a spus Orban.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: