Pensionari si pitipoance in roz si animal print. Incepe Congresul PSD, delegatii vin la Sala Palatului – Video

politica

Pesedistii se reunesc sambata in congres extraordinar, pentru a-si alege presedintele, presedintele executiv si secretarul general al partidului. Ei au inceput sa soseasca la Sala Palatului inca de dimineata devreme, desi congresul ba incepe la ora 11.00.

Iata imagini cu primii pesedisti veniti sa o aleaga pe Dancila in fruntea partidului.

Comitetul Executiv National al PSD a validat vineri candidaturile la functiile de conducere ale partidului, a stabilit modul de desfasurare a congresului si modificarile la statut.

„Am stabilit modul de desfasurare a congresului, modificarile pe care le vom face in statut si am validat candidaturile pe cele trei functii care vor fi votate maine in cadrul congresului”, a precizat presedintele interimar al PSD, Viorica Dancila, la finalul CExN.

Dancila a spus ca pentru functia de presedinte al PSD sunt inscrise patru persoane, iar toate cele patru candidaturi au fost validate de Comitetul Executiv National. Ea a mentionat ca pentru functia de presedinte al PSD au mai fost doua candidaturi, dar care nu indeplinesc conditiile si nu au fost supuse votului in CExN.

Cei patru candidati pentru functia de presedinte al PSD sunt: Viorica Dancila, Ecaterina Andronescu, Serban Nicolae si Liviu Plesoianu. Candidaturile lui Ilie Rotaru si Catalin Stochita nu au indeplinit conditiile de eligibilitate.

La functia de presedinte executiv s-au inscris initial patru social-democrati. Vineri, Eugen Teodorovici si-a retras candidatura, in cursa ramanand Daniel Suciu, Daniel Florea si Sorin Bota.

Pentru functia de secretar general au ramas in competitie Mihai Fifor, Codrin Stefanescu, Gabriel Petrea, Rodica Nassar si Felix Stroe, dupa ce Marius Dunca s-a retras.

Potrivit Vioricai Dancila, la congres vor fi alegeri intr-un singur tur.

Mai mult despre:

Comentarii: