Pensionarii, in mare parte votanti PSD, sunt pentru Olguta Vasilescu niste asistati social

news

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat, luni, ca este necesara adoptarea unei legi speciale pentru pensia minima garantata, pentru ca beneficiarii sunt persoane care nu au stagiul minim de cotizare de 10 ani, fiind o categorie de asistati social.

Intrebata despre faptul ca a declarat ca persoanele care nu au cotizat minimum 10 ani la pensii vor fi catalogate ca asistati social, Olguta Vasilescu a precizat: ”Asa sunt si la ora actuala, pentru ca generic li se spune pensionari. De fapt, beneficiaza de asa-numita pensie minima garantata si, neavand stagiu minim de cotizare de 10 ani, ei nu sunt nici la ora actuala catalogati ca pensionari. Ne gandim si la ei, ca dovada ca anul trecut s-a crescut cu 30% pensia minima garantata, de la 400 la 520 de lei. Anul acesta, de asemenea, avem bugetata o crestere de inca 30%, pana la suma de 640 de lei, dar este foarte adevarat ca vor trebui sa beneficieze de o legislatie proprie, pentru ca nu pot creste pe punctul de pensie la fel ca ceilalti pensionari, care vor trebui sa aiba pensii mai mari, pentru ca au cotizat mai mult. E normal sa fie asa”, anunta News.ro.

Ea a spus ca, in ceea ce priveste pensionarii care au un stadiu de cotizare de peste 10 ani, va fi o discutie separata pe Legea pensiilor. ”Ei vor creste pe punctul de pensie si evident ca pentru ei majorarile trebuie sa fie altele decat in ceea ce priveste pensia minima garantata. Dar nu i-am scapat din vedere nici pe cei care sunt la pensia minim garantata, ca dovada faptul ca doar in doi ani cresterile sunt de 60%”, a adaugat Olguta Vasilescu.

Ministrul Muncii a mai declarat ca nu vrea sa dea niciun termen privind finalizarea proiectului noii legi a pensiilor.

”Eu nu vreau sa dau niciun fel de termene, pentru ca este vorba de o lege foarte ampla, o lege care trebuie foarte bine lucrata, foarte bine analizata si, din punctul meu de vedere, e o lege care trebuie sa stea mult si in dezbaterea publica si este o lege care trebuie sa aiba acordul tuturor factorilor politici, pentru ca daca ne apucam sa o schimbam dupa patru ani de zile e clar ca nu va fi bine si nu va ajuta nimanui”, a afirmat Vasilescu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , ,


loading...

Comentarii: