Pensionarii speciali din armata si politie au iesit in strada. Cer pensii si mai mari: „La noi nu a crescut cu nimic”

news

Peste 20 de cadre militare in rezerva si retragere, membre ale Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD), au protestat, duminica, in fata Institutiei Prefectului judetului Botosani in semn de nemultumire fata de nivelul scazut al pensiilor. SCMD este condus de Mircea Dogaru.

Protestatarii din Piata Revolutiei din municipiul Botosani cer Guvernului sa indexeze pensiile militare de serviciu si sa acorde cadrelor militare in rezerva si retragere toate drepturile prevazute de legile adoptate in Parlament.

„In perioada 2010- 2011, fiecare dintre noi a pierdut undeva la 50% din pensie. Ulterior s-a revenit, dar nu s-a mai ajuns la cuantumul initial. Acum, nici indexarea nu ne-o mai acorda anul acesta. Practic, militarii nu au mai primit indexare din 2017. E firesc sa atragem atentia, pentru ca, daca in sistemul civil punctul de pensie a crescut cu ceva, nu cu 40%, dar a crescut, la pensionarii militari, despre care se spune ca au pensii exorbitante, nu a crescut cu nimic”, a afirmat colonelul (r) Ioan Stefancu, citat de Agerpres.

Citeste si: Omul lui Dughin. Dogaru isi scoate sindicalistii in strada, mesaj agresiv: „Umflati-i pe indivizi si predati-i jandarmilor”

La protest au participat atat fosti militari din cadrul Ministerului Apararii Nationale, cat si fosti politisti.

Unul dintre manifestanti s-a plans ca dupa 40 de ani de munca primeste o pensie mai mica de 2.000 de lei.

„Astea sunt pensiile nesimtite. Am muncit 40 de ani si acum am o pensie de 1.963 de lei”, a afirmat Dorel Ursache, care a aratat cuponul de pensie pe luna ianuarie.

O delegatie a protestatarilor a fost primita de prefectul Dan Nechifor.

Mai mult despre: ,

Comentarii: