Pentagonul are informatii clare: „Rusia cumpara o cantitate mare de arme din Coreea de Nord. Acest lucru dovedeste situatia in care se afla Rusia in ceea ce priveste logistica si aprovizionarea”

externe

Rusia achizitioneaza o cantitate mare de arme si munitie din Coreea de Nord pentru a fi folosite in Ucraina, a declarat marti purtatorul de cuvant al Pentagonului, generalul Pat Ryder.

„Acest lucru dovedeste situatia in care se afla Rusia in ceea ce priveste logistica si aprovizionarea”, a adaugat el. „Credem ca lucrurile merg prost pentru Rusia pe acest front”, scrie AFP, citata de news.ro.

Un oficial american a declarat anterior, sub rezerva anonimatului, ca Ministerul rus al Apararii este in proces de a procura din Coreea de Nord rachete si obuze de artilerie in valoare de milioane de dolari „pentru a le folosi pe campul de lupta din Ucraina”.

Aceste achizitii, cu o posibila incalcare a rezolutiilor ONU, „demonstreaza ca armata rusa continua sa sufere de un deficit grav, legat partial de sanctiunile” impuse de Occident Moscovei dupa invadarea Ucrainei din 24 februarie, a adaugat responsabilul.

Rusia este sub presiune dupa mai bine de sase luni de razboi in Ucraina, care beneficiaza de un ajutor militar important american si european.

Prin urmare, Statele Unite spun ca se asteapta ca Rusia sa continue sa achizitioneze echipamente militare din Coreea de Nord in viitor, potrivit oficialului.

Comentarii: