Performante extraordinare in Ucraina ale Panzerhaubitze 2000. Obuzierele germane sunt de doua ori mai rapide decat cele ale rusilor, totul este automatizat – Video

externe

Artileristii ucraineni sunt foarte incantati de Panzerhaubitze 2000, obuzierele trimise de Germania pentru a raspunde atacurilor artileriei Rusiei.

Unul dintre avantajele clare ale obuzierului german este viteza de incarcare si tragere. Identifica tinta si se ocupa de ea de doua ori mai repede decat artileria produsa de sovietici, se arata intr-un reportaj realizat de Radio Free Europe.

Astfel, artileristii reusesc sa incarce si sa lanseze un proiectil in doar un minut cu obuzierul german, in timp ce cu unul sovietic ar fi durat cinci minute.

Obuzierele germane calculeaza automat distanta si imediat lanseaza obuzul, a precizat unul dintre artileristii ucraineni.

Pe 2 august, Germania a trimis in Ucraina un nou lot de zece astfel de obuziere.

Germania a aprobat vanzarea a 100 de obuziere in valoare de 1,7 miliarde de euro catre Ucraina, a anuntat revista Der Spiegel, citand un purtator de cuvant al producatorului Krauss-Maffei Wegmann (KMW), informeaza Reuters.

KMW a inceput deja fabricarea obuzierelor, modelul Panzerhaubitze 2000, a caror serie completa va dura cativa ani, a precizat Spiegel. Acesta a adaugat ca nu este inca clar cand ar putea fi livrat primul dintre obuziere.

Ucraina a pledat pentru ca Occidentul sa trimita artilerie mai multa si mai buna, deoarece tara a ramas fara munitie pentru arsenalul sau existent din epoca sovietica, care este eclipsat de cel al Rusiei.

rsion)

Comentarii: