Pericolul unui nou RAZBOI prinde contur. Pana la finalul anului, Coreea de Nord va putea construi 20 de bombe nucleare

externe

Dispunand de facilitati de imbogatire a uraniului si consolidandu-si stocul existent de plutoniu, Coreea de Nord va avea indeajuns material pentru fabricarea a 20 de bombe nucleare pana la sfarsitul anului.

Acestea sunt noile estimari ale unui expert din domeniul militar, citat de Reuters. Conform acestuia, Phenianul, care pana acum a efectuat 5 teste nucleare si, probabil, il pregateste pe al saselea, dispune de mari rezerve de uraniu.

De peste un deceniu, tara condusa de Kim Jong Un lucreaza la un proiect secret, pentru a reusi sa imbogateasca uraniul la nivel de arme de razboi.

Conform spuselor lui Siegfried Hecker, un cunoscut expert si cunoscator al programului nuclear al Coreei de Nord, care a vizitat in 2010 principalele instalatii nucleare de la Yongbyon, acest proiect este, probabil, sursa imbogatirii a 150 kilograme de uraniu pe an.

Hecker a publicat luni un raport de 38 de pagini pe site-ul Universitatii John Hopkins din Washington.

Conform calculelor sale, adaugand o cantitate estimata de plutoniu de 32-54 de kilograme, Coreea de Nord va avea material pentru a fabrica 20 de bombe nucleare pana la sfarsitul anului.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,

Comentarii: