Pesedistii se lauda ca si pe vremea lor era ratingul stabil. Se fac ca uita de criza COVID si ca din 2013 Romania n-a mai vazut modificare in sens pozitiv de la S&P

politica

Purtatorul de cuvant al PSD, Stefan Radu Oprea, a declarat ca premierul Florin Citu se lauda fara motiv cu schimbarea perspectivei de tara de catre Standard & Poor’s si ca, de fapt, a adus ratingul acolo unde il lasase PSD.

„Premierul Citu a iesit astazi sa se laude. Dar nu merita felicitat, chiar daca Standard & Poor’s a schimbat perspectiva de tara la negativ la stabil. Ce uita sa spuna Florin Citu: ca a reusit sa aduca ratingul acolo unde il lasase PSD, adica la stabil. Va readuc aminte ca S&P modificase perspectiva in decembrie 2019. Citu, ministrul Finantelor Publice, a dus deficitul bugetar la un record istoric in acea perioada, ceea ce a generat decizia S&P de scadere a perspectivei la negativ”, a scris Stefan Radu Oprea, sambata, pe pagina de Facebook a PSD.

El este de acord cu premierul ca antreprenorii sunt adevaratii eroi, insa a afirmat ca Guvernul PNL si apoi cel al coalitiei de dreapta au acordat cel mai mic sprijin direct mediului de afaceri.

„Daca au reusit sa supravietuiasca, este numai meritul lor. Guvernul PNL si apoi cel al coalitiei de dreapta au ‘reusit performanta’ de a acorda cel mai mic sprijin direct mediului de afaceri. Doar 2,4% ca pondere din PIB, conform FMI. S&P justifica decizia de acum prin perspectiva absorbtiei fondurilor europene din PNRR. Dar in generarea programului Next Generation EU Florin Citu nu a avut niciun merit. De ce ar trebui felicitat? Deocamdata, PNRR-ul propus de PNL a primit nota 4 la Bruxelles. Si nici cel propus de USR nu are perspective mai bune”, a declarat purtatorul de cuvant al PSD, ptrivit Agerpres.

El a subliniat ca stabilitatea tarii nu se obtine prin declansarea crizelor politice.

„Daca Florin Citu stia ca perspectiva se va imbunatati, ceea ce ar trebui sa duca la scaderea dobanzilor cu care te imprumuti, atunci de ce am imprumutat saptamana trecuta 3,5 miliarde euro cu o dobanda monstruoasa, de 14 ori mai mare ca a statelor vecine? Stabilitatea tarii nu se obtine prin declansarea crizelor politice. Deci, Florin Citu, ne te lauda atunci cand nu ai motive. Guverneaza daca esti in stare, daca nu, pleaca acasa!”, a adaugat purtatorul de cuvant al PSD.

In declaratiile sale, Oprea pare ca uita ca totusi performanta vine dupa un an de criza economica si sanitara. Mai mult, desi in guvernarile PSD nu au fost alte crize decat cele initiate de social-democrati, ei nu au reusit sa obtina o modificare in sens pozitiv din partea S&P. Amintim ca ultima avusese loc in 2013.

Prim-ministrul Florin Citu a declarat sambata ca decizia agentiei de rating Standard & Poor’s de a imbunatati perspectiva de la „negativ” la „stabil” reprezinta o dovada ca deciziile guvernului au fost benefice si a acuzat Partidul Social Democrat de faptul ca ar fi „principalul dusman” al stabilitatii economice.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: