Pesedizare masiva in administratia publica. Justificarea premierului Sorin Grindeanu: „Trebuie sa iesim din ipocrizie”

politica

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, sambata, la Buzau, ca exista un proiect in dezbatere publica in ceea ce priveste eliminarea termenului „apolitic” in cazul prefectilor si subprefectilor, considerand ca printr-o astfel de modificare a legii „iesim dintr-o anumita ipocrizie”. O astfel de decizie va permite guvernului sa numeasca prefecti si ubprefecti pe criterii politice.

„E in dezbatere publica. Nu spun ca asta e solutia. Asteptam contraargumente. Dar macar iesim dintr-o anumita – hai sa ii spun direct – dintr-o anumita ipocrizie, pentru ca toata lumea stie ca la schimbarea guvernelor se schimba prefectii si subprefectii, doar ca exista o forma din asta, mascata, de apolitic”, a declarat presei, sambata, premierul Sorin Grindeanu.

Un proiect de modificare a Statutului functionarilor publici scoate prefectii, subprefectii si inspectorii guvernamentali din categoria functionarilor publici, urmand ca acestia sa fie asumati politic. In Romania dupa 1990, prefectii au fost initial oameni politici. In 2004, insa, a fost votata o lege prin care acestia au devenit inalti functionari publici.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Mai mult despre: , ,

Comentarii: