Peste 1.000 dintre eroii de la Azovstal au fost dusi in Rusia pentru a fi anchetati. O noua reduta se ridica la Severodonetk

externe

La peste doua saptamani de la incheierea asediului Mariupolului, agentia rusa de presa Tass, preluata de Reuters, a citat o sursa din domeniul securitatii care sustine ca peste 1000 de militari ucraineni care s-au predat au fost transferati in Rusia pentru a fi anchetati.

Anterior, acestia au fost inchisi intr-o inchisoare dintr-una din „republicile” separatiste din est.

Fortele ucrainene ar putea fi nevoite sa se retraga pe pozitii mai bune in Severodonetk, insa nu vor ceda acest oras din estul Ucrainei, a declarat miercuri guvernatorul regiunii Lugansk, Serhi Gaidai, citat de Reuters si AFP, anunta Agerpres.

Luptele inversunate din localitate continuau miercuri, in timp ce Ucraina se astepta la o intensificare a bombardamentelor ruse si la o ofensiva puternica, in care par sa se concentreze toate eforturile Moscovei, a declarat oficialul la televiziune.

Gaidai a adaugat ca rusii bombardeaza si orasul Lisiceansk, situat pe celalalt mal al raului Donet. Marti, un barbat a fost ucis pe strada si o femeie a fost spitalizata.

„Sunt bombardamente peste tot, 24 de ore din 24”, a spus guvernatorul.

Ministrul rus al apararii, Serghei Soigu, afirmat marti, intr-o interventie televizata – neobisnuita in ultima vreme, remarca AFP – ca fortele ruse au „eliberat complet” cartierele rezidentiale din Severodonetk, iar „preluarea controlului zonei industriale si a localitatilor vecine continua”.

La Sloviansk, la circa 85 de km la vest de Severodonetk, femei cu copii mici stateau in aceeasi zi la coada la ajutoare, iar alti localnici carau apa cu galetile, pregatindu-se pentru ofensiva rusa.

Si Harkovul, al doilea oras ca marime din Ucraina, a fost lovit marti de obuze, iar primarul a anuntat ca bombardamentul a facut o victima. In ultimele saptamani, acolo fusese relativ liniste.

Mai mult despre:

Comentarii: