Peste 10.000 de imigranti au DISPARUT, autoritatile nu mai stiu nimic de ei

externe

Mii de oameni aflati in cautare de azil au disparut de pe „radarul” guvenului britanic, cautarea lor fiind considerata de catre fortele de ordine o „risipa de resurse”. Inspectorilor li s-a spus ca Ministerul de Interne ori i-a pierdut din vedere ori nu se mai afla in legatura cu 10.000 de oameni in cautare de azil, dintre acestia facand parte si copii.

Unii dintre ei inca mai asteapta o decizie in ceea ce priveste cererea de azil, in timp ce altii au ramas inca in tara chiar daca le-a fost respinsa cererea, relateaza Daily Mail.

Desi fortele de ordine ar putea sa faca vizite rezidentiale in incercarea de a da de urma celor disparuti, inspectorii „ezita sa faca acest lucru, aceasta nereprezentand o prioritate si fiind considerata o risipa de resurse.”

A fost dezvaluit si faptul ca, incepand din septembie 2014, au fost refuzate mai mult de 30.000 de cereri de azil, insa cei care au aplicat nu au fost scosi din tara si nici nu li s-a prelungit permisul de sedere pentru a sta in Marea Britanie mai mult de doi ani de la expirarea dreptului la apel. David Bolt, inspectorul sef al biroului granite si imigrari, a spus intr-un raport: „Cu cat dureaza mai mult rezolvarea unei cereri de azil, cu atat se vor ridica mai multe bariere impotriva evacuarii din tara, bariere precum formarea de relatii, nasterea copiilor si alte legaturi comunitare. Asta mai inseamna si faptul ca oamenii nu stiu daca sau cand Ministerul de Interne va lua masuri pentru evacuarea lor.”

„Ministerul face tot posibilul pentru a preveni aparitia rezidentilor ilegali si pentru a-i identifica in functie riscurile pe care re reprezinta si de alte prioritati strategice”, a raspuns ministerul.

Dintr-un estantion de 338 de cazuri examinate de inspectori, 48 de persoane au fost identificate ca fiind rezidenti ilegali. Din acestia, doar in cazul a 9 persoane s-a incercat identificarea.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: ,

Comentarii: