Petitie pentru REVOCAREA din functie a sefului Senatului: „Tariceanu, demolatorul justitiei”

news

Asociatia M10, condusa de europarlamentarul Monica Macovei, dar si vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, au lansat astazi petitii prin care solicita demisia sau revocarea din functie a presedintelui Senatului Romaniei. In ambele documente, Calin Popescu Tariceanu este acuzat ca ataca justitia romana.

Asociatia M10, condusa de europarlamentarul Monica Macovei, a lansat astazi o petitie publica prin care solicita demisia sau revocarea din functie a presedintelui Senatului Romaniei, Calin Popescu Tariceanu.

Consideram ca actiunile sale din ultima perioada reprezinta un atac la justitia din Romania si la independenta celor doua institutii cheie, DNA si ICCJ, si demonstreaza inca o data dorinta constanta a anumitor oameni politici de a bloca si controla justitia”, se arata intr-un comunicat transmis de Asociatia M10, citat de Digi24.

Petitia poate fi semnata aici  

„Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a transmis pe 26 mai 2015 o scrisoare deschisa presedintelui Romaniei prin care solicita inlaturarea din functiile pe care le ocupa, prin demitere sau prin demisie, a procurorului-sef DNA Laura Codruta-Kovesi si a presedintelui Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Livia Stanciu.

Cererea lui Calin Popescu Tariceanu reprezinta un atac descalificant la adresa justitiei din Romania si a independentei celor doua institutii cheie: DNA si ICCJ si demonstreaza inca o data dorinta constanta a anumitor oameni politici de a bloca si controla justitia.

Consideram ca domnul Calin Popescu Tariceanu, presedinte al Senatului Romaniei, nu este la prima actiune de blocare a justitiei din functia pe care o detine: un exemplu este votul din Parlamentul Romaniei, din 25 martie 2015, in cazul Sova, cand am asistat la interpretarea neconstitutionala a rezultatului votului si ulterior la refuzul de emitere a unei hotarari a Senatului.

Scrisoarea lui Calin Popescu Tariceanu vine in contextul in care DNA a solicitat Senatului Romaniei sa predea pana pe 27 mai 2015  toate inscrisurile intocmite in anii 2014 si 2015 de Comisia pentru Regulament a Senatului Romaniei, in cererea DNA facandu-se referire la dosarul 122 din 2012, adica dosarul in care este cercetat penal senatorul Dan Sova.

Trebuie remarcat ca in aceeasi scrisoare Calin Popescu Tariceanu ii solicita presedintelui Klaus Iohannis sa sustina modificarea Codului de Procedura Penala in vederea eliminarii arestului preventiv pentru infractiuni comise fara violenta si inlocuirii  sintagmei „suspiciuni rezonabile” cu „indicii temeinice”.

Parlamentul Romaniei incearca prin modificarile legislative adoptate tacit in ultima perioada sa mutileze institutiile anticoruptie si sa restranga puterea justitiei, iar solicitarile domnului Calin Popescu Tariceanu se aliniaza acestor practici.

Asociatia M10 considera ca politicienii trebuie sa respecte independenta justitiei si separatia puterilor in stat, iar interventiile asupra institutiilor judiciare sunt inacceptabile si reprezinta un atac la adresa democratiei.

Pentru toate aceste motive, consideram ca domnul Calin Popescu Tariceanu nu mai poate ocupa pozitia de al doilea om in stat si solicitam demisia sau revocarea sa imediata din functia de Presedinte al Senatului Romaniei”, se arata in petitie.

Raluca Turcan: „Lansez Petitia: Demiteti-l pe Calin Popescu Tariceanu, demolatorul justitiei care sfideaza bunul simt al romanilor din fruntea Senatului!” 

Si vicepresedintele PNL, Raluca Turcan, a lansat o petitie pentru revocarea din functie a presedintelui Senatului.

„Avand in vedere numeroasele abuzuri comise in cazul Dan Sova de senatorul Calin Popescu Tariceanu, in calitate de presedinte al Camerei Superioare a Parlamentului, chemam cetatenii la semnarea unei petitii publice pentru demiterea de la conducerea Senatului Romaniei a lui Calin Popescu Tariceanu cel care sfideaza Justitia si votul cetatenilor. De luni de zile, Calin Popescu Tariceanu profita de functia politica de la conducerea Senatului pentru a actiona impotriva Justitiei cu scopul de a-i feri de raspunsuri firesti in Justitie pe politicieni suspecti de acte de coruptie.

Solicitarea adresata presedintelui Romaniei, de catre Calin Popescu Tariceanu pentru a le demite pe presedinta Inaltei Curti de Casatie si Justitie si pe procurorul sef al DNA, incununeaza seria abuzurilor politice si reprezinta o noua incercare de a distrage atentia de la necesitatea revenirii asupra votului pentru incuviintarea retinerii senatorului Dan Sova, prietenul premierului Victor Ponta. O petitie publica este singura masura prin care se poate salva credibilitatea si se mai poate curata imaginea Parlamentului al carui scop de a servi cetateanul a fost pervertit de catre PSD si prietenii sai politici, intr-o activitate de ascundere a politicienilor suspectati de coruptie.

Semnati petitia pentru demiterea presedintelui Senatului, Calin Popescu Tariceanu – demolatorul justitiei care sfideaza bunul simt al romanilor din fruntea Senatului si pe care PSD l-a trimis la conducerea Camerei Superioare pentru a-i apara de Justitie pe prietenii corupti ai premierului Victor Ponta”, se arata in comunicatul trimis de Raluca Turcan.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: