Categories: news

Pfizer n-a auzit ce spune Ciolacu de la Buzau. Incepe sa trimita deja vaccinul catre Europa

United Airlines a inceput inca de vineri sa opereze zboruri charter pentru a se asigura ca se afla intr-o situatie optima care sa-i permita distribuirea vaccinului anti-COVID, imediat ce acesta este autorizat de catre agentia americana FDA, informeaza Fox News. Seful PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe Iohannis de „minciuna” in privinta venirii vaccinului: „Pai, vaccinul nu exista”.

Compania aeriana americana va opera avioanele ce vor zbura intre Aeroportul International Bruxelles si Aeroportul International Chicago O’Hare ca parte a „primului transport aerian in masa al unui vaccin”, sprijinit de FAA, a transmis si cotidianul The Wall Street Journal.

Vestea securizarii zborurilor charter vine in contextul in care Pfizer a inceput deja sa puna bazele pentru distribuirea rapida a vaccinului odata ce FDA si alte autoritati de reglementare il aproba.

Potrivit WSJ, Pfizer a extins deja capacitatea de stocare la anumite site-uri de distributie din Pleasant Prairie, Wisc. si Karlsruhe, Germania. Compania de medicamente intentioneaza sa utilizeze congelatoare de dimensiunile unei valize-diplomat pentru distribuirea vaccinului in intreaga lume.

United Airlines va avea voie sa transporte de cinci ori cantitatea de gheata uscata permisa in mod normal la bord pentru a mentine vaccinul la temperatura rece necesara.

Alte companii aeriene de marfa si de pasageri au inceput, de asemenea, sa se pregateasca pentru viitoarele transporturi de vaccinuri, au mai scris cei de la WSJ.

Saptamana trecuta, Pfizer si partenerul BioNTech au solicitat o aprobare de urgenta pentru candidatul lor la vaccinul coronavirus, in incercarea de a-l transmite populatiei globale cat mai curand posibil.

Anterior, Andrew Peterson, profesor asistent de filosofie la Universitatea George Mason, a adus in discutie problema complexa a transportului si distributiei vaccinului datorita faptului ca trebuie depozitat la temperaturi de minus 70 grade Celsius sau mai mici.

„Logistica distribuirii vaccinului Pfizer, daca se va dovedi sigura si eficienta, va fi fara indoiala o sarcina herculeana”, a declarat Peterson pentru Fox News. „Dincolo de provocarea de a transporta fizic vaccinul pe cale aeriana si terestra catre centrele de distributie din America si pe plan international, exista obstacole suplimentare in pastrarea vaccinului la temperaturi sub zero.”

Seful PSD, Marcel Ciolacu, l-a acuzat pe Iohannis ca minte in legatura cu sosirea vaccinului in Romania.

„Vii si minti romanii ca iti vine vaccinul in decembrie? Pai, vaccinul nu exista! Mai avem doua saptamani si suntem in decembrie. Despre… unde-i vaccinul? Momentan nu-i. Cand va veni? Suntem pregatiti? Cine face aceste pregatiri?”, a declarat Ciolacu, in urma cu doua zile, la Antena 3.

Coordonatorul campaniei nationale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghita, a anuntat duminica seara, la Digi24, ca primele doze de vaccin anti-COVID-19 ar putea ajunge in Romania inca la finalul lunii decembrie.

„In cel mai fericit caz, ne asteptam ca dupa jumatatea a doua a lunii decembrie, spre sfarsitul lunii, sa vina primele doze de vaccinuri cel putin de la o companie producatoare. In scenariul pesimist, probabil ca vom vorbi de ianuarie, februarie”, a spus Gheorghita.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Halterofil ucrainean, dublu campion european si participant la Olimpiada, ucis pe front. El lupta ca voluntar impotriva invaziei ruse inca de la inceperea razboiului

Ucraineanul Oleksandr Pieliesenko, dublu campion european la haltere, a fost ucis in razboiul impotriva Rusiei,…

7 minute ago

Aflat intr-o vizita oficiala in Serbia, Xi Jinping declara: „China nu va uita niciodata bombardarea de catre NATO a ambasadei chineze din Belgrad”

China nu va uita niciodata atacul aerian al NATO din 1999 asupra ambasadei chineze din…

36 de minute ago

Sapte tari din UE vor participa la inaugurarea lui Putin, inclusiv Franta. 20 de tari o boicoteaza

Nu toate statele membre ale Uniunii Europene au decis sa ignore asa-zisa inaugurare a lui…

35 de minute ago

Moscova: „Un soldat american a fost arestat in Rusia pentru furt”. Mai multi americani se afla acum in detentie in Rusia

Soldatul american retinut saptamana trecuta in Extremul Orient rus a fost arestat pentru "furt" si…

17 minute ago

Surpriza, a fost anulat primul zbor spatial cu echipaj al Boeing Starliner cu putin timp inainte de lansare. Astronautii erau legati in scaune si gata de decolare

Primul zbor cu echipaj al navei spatiale Boeing Starliner a fost anulat surprinzator cu aproximativ…

37 de minute ago

Comisarul european Thierry Breton cere industriilor de aparare din UE sa treaca la modul „economie de razboi” pentru a ajuta Ucraina

Comisarul european pentru industrie, Thierry Breton, a anuntat ca va facilita tranzitia industriilor europene catre…

40 de minute ago