news

„Piata Obor se va inchide”. Anunt al premierului Orban: „Nu cred ca 20% dintre cei de acolo respectau regulile”

Premierul Ludovic Orban a declarat, joi seara, ca Piata Obor se va inchide, ca urmare a aplicarii masurii de inchidere a pietelor in vederea limitarii raspandirii noului coronavirus si ca, cel mai posibil, vor ramane deschise doar pietele in aer liber.

„Masura se aplica in special pietelor agroalimentare inchise. Piata Obor se va inchide. La Bucur Obor au fost in controale de n ori, de fiecare data, nu cred ca 20% dintre cei de acolo respectau regulile, portul mastii, distanta la statul la coada. Pur si simplu nu se respecta, acolo parca e o zona zoster. Chiar este evidentiata in analizele epidemiologilor o rata destul de mare de raspandire in piete, pentru ca acolo e si contactul cu banul, dai banul, iti da restul. Nu poti sa cumperi cu card, trebuie sa dai banul cash. Cel mai posibil vor ramane deschise pietele in aer liber, dar si acolo cu masuri foarte stricte, pentru ca, in momentul in care iti raman mai putine piete, poti sa le controlezi mai usor”, a declarat Orban la Digi24, citat de Agerpres.

Premierul a precizat ca recomandarea epidemiologilor este ca acest set de masuri sa fie aplicate o perioada de cel putin doua cicluri de 14 zile, adica 28-30 de zile.

„Masurile vor fi aplicate 30 de zile. Urmarim eficacitatea lor, in masura in care reusesc sa opreasca numarul de infectari si sper sa nu mai fie necesare alte masuri. Asta va depinde in mare masura de modul in care oamenii inteleg si se conformeaza. Acum va pot spune si lucruri bune, se vede pe strada cu ochiul liber, in tramvaie, la metrou, in spatii deschise, oamenii respecta masurile, cam 97%, deci exista un respect fata de masuri si cred ca asta este pana la urma solutia, oamenii sa se protejeze”, a completat Orban.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

Rusii folosesc prizonierii din Vovchansk, Harkov, ca „scuturi umane”, spun oficialii ucraineni. „Au existat si executii de civili”

Fortele rusesti au capturat zeci de civili in orasul de frontiera Vovchansk, a declarat un…

21 de minute ago

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

O oră ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

19 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

19 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

19 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

9 ore ago