Pilotul din avionul RUS doborat a murit. Imagini teribile: „Allahu Akbar” – Atentie, VIDEO socant

externe

Unul dintre pilotii rusi de pe avionul de lupta doborat de Turcia a murit, potrivit unor imagini postate pe internet de rebeli sirieni. 

Imaginile au fost postate pe Twitter si preluate de The Guardian. Cadavrul pilotului este inconjurat de rebeli anti-Assad care isi exprima bucuria, spunand „Allahu Akbar” (Allah e mare). Rebelii fac parte din gruparea  Alwiya Al-‘Ashar.

Potrivit ultimelor informatii,  celalalt pilot a fost capturat de rebeli turkmeni sirieni.

Ankara sustine ca a doborat avionul rusesc Su-24 dupa circa 10 somatii emise timp de cinci minute, in care avertizase echipajul bombardierului rusesc ca ii incalcase spatiul aerian. Ministerul Apararii rus sustine, la randul sau, ca avionul de vanatoare nu a parasit deloc spatiul aerian al Siriei. Turcia avertizase anterior Rusia in legatura cu incalcarea spatiului sau aerian in cadrul campaniei sale de lovituri in Siria.

Conform ziarului Hurriyet, avionul a cazut in zona unei tabere de corturi din localitatea Yamadi (provincia Latakia), unde locuiesc turkmeni sirieni. EFE relateaza ca elicoptere ruse au inceput sa survoleze zona Jabal Turkman, situata in nordul Siriei si aflata in apropiere de frontiera cu Turcia, unde ar fi fost reperati cei doi piloti in momentul catapultarii.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: