news

Pilotul MIG-ului disparut in Dobrogea a fost gasit decedat. Avionul a fost gasit prabusit langa Cogealac

Capitanul Costinel Iosif Nita, pilotul avionului MiG-21 LanceR prabusit miercuri in judetul Constanta, si-a pierdut viata, a anuntat Ministerul Apararii Nationale.

Pilotul avea 31 de ani, era casatorit si nu avea copii.

Din anul 2014, el indeplinea functia de pilot in cadrul Escadrilei 861 Aviatie Lupta in Baza 86 Aeriana de la Borcea.

Acumulase peste 570 de ore de zbor, din care aproximativ 420 pe MiG-21 LanceR.

Potrivit unui comunicat transmis de MApN, o comisie a Statului Major al Fortelor Aeriene si de la Parchetul Militar de pe langa Tribunalul Militar Constanta continua cercetarea imprejurarilor in care s-a produs accidentul.

„Aeronava prabusita in apropiere de localitatea Cogealac, intr-o zona nelocuita, facea parte dintr-o formatie de doua avioane MiG-21 LanceR care executa misiuni de patrulare aeriana deasupra Dobrogei. Legatura radio a turnului de control cu aeronava prabusita a fost pierduta la ora 20,00, iar la ora 20,03 a disparut de pe radar, intr-o zona cuprinsa intre localitatile Cogealac si Gura Dobrogei”, precizeaza sursa citata.

MApN anunta ca toate aeronavele de tipul celor implicate in catastrofele aviatice de miercuri seara – MiG-21 LanceR si IAR 330 Puma – au fost consemnate la sol pana la elucidarea cauzelor producerii prabusirilor.

„Conducerea Ministerului Apararii isi exprima regretul pentru tragicul accident si este alaturi de familia indoliata a capitanului Costinel Iosif Nita, cazut la datorie. Joi, in toate unitatile militare din tara si in cele dislocate in afara teritoriului national vor fi organizate ceremonii militare si religioase de comemorare pentru militarii cazuti la datorie”, se arata in comunicatul MApN.

Miercuri seara, o aeronava MiG-21 LanceR din dotarea Bazei 86 Aeriene, care executa o misiune de patrulare deasupra Dobrogei, a pierdut legatura radio cu turnul de control, iar apoi a disparut de pe radar. Au fost declansate de urgenta operatiunile de cautare – salvare, iar un elicopter IAR-330 Puma a decolat spre zona posibilului impact.

Elicopterul a pierdut legatura radio cu baza in jurul orei 20,44 si s-a prabusit in zona localitatii Gura Dobrogei, judetul Constanta, la aproximativ 11 km de aerodrom.

In accidentul aviatic in care a fost implicat elicopterul IAR 330-Puma si-au pierdut viata 7 militari. Pe langa cei cinci membri ai echipajului comunicati initial, urcasera la bord si doi salvatori pe mare din cadrul Fortelor Navale Romane.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

O familie unita: un sibian candideaza la Consiliul Local impreuna cu fratele, mama si bunica lui

Ioan Stefan Zara, candidatul la functia de primar al municipiului Sibiu din partea Partidului Ecologist…

9 minute ago

Si Piedone are o „matusa Tamara”: primarul isi ascunde cele sapte vile de lux din Bragadiru pe numele unei batrane de 87 de ani, cu pensia de 2.000 de lei – VIDEO

O investigatie jurnalistica a scos la iveala o veritabila caracatita imobiliara aflata in spatele actualului…

39 de minute ago

Regele Charles al III-lea al Marii Britanii a prezentat primul sau portret oficial de la incoronare

Regele Marii Britanii, Charles al III-lea, a prezentat oficial primul sau portret finalizat de la…

54 de minute ago

Vladimir Putin sustine planul de pace propus de China in Ucraina, afirmand ca Beijingul a inteles ce se afla in spatele crizei

Intr-un interviu publicat miercuri dimineata de presa rusa si citat de Reuters, presedintele rus Vladimir…

O oră ago

Marcel Ciolacu sfideaza realitatea: „Nu a fost Gabriela Firea implicata in azilele groazei. Imaginile nu erau din Voluntari, ci din alta comuna”

Invitat intr-o emisiune la Digi24, premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre campania electorala din Bucuresti,…

2 ore ago