„Pinocchio e rosu de invidie”. Reactii ironice dupa ce Firea a anuntat ca va amplasa 80 de tramvaie suspendate in Bucuresti

news

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, marti, ca urmeaza sa fie construita o linie de monorail, pe care vor circula 80 de tramvaie suspendate, fiind vorba despre doua rute care vor lega Bucurestiul de Magurele si de zona de nord, informeaza Mediafax.

„Intr-o perioada scurta de timp, am inceput deja pregatirile tehnice si vom demara lucrarile pentru o linie de monorail, este vorba despre tramvai suspendat si material rulant. Este vorba despre 80 de tramvaie suspendate, care vor fi implicate in acest concept”, a explicat Firea, in cadrul seminarului „Impreuna pentru dezvoltare durabila – Dezvoltarea regiunii Bucuresti-Ilfov”, organizat de Departamentul de Dezvoltare Durabila al Secretariatului General al Guvernului.

Edilul Bucurestiului a explicat ca aceste tramvaie vor circula pe doua rute, prima fiind Bucuresti-Magurele, iar a doua va lega Capitala de zona de nord, spre Ploiesti.

Gabriela Firea a prezentat o serie de proiecte prin care Municipalitatea isi propune fluidizarea traficului in Bucuresti, cum ar fi extinderea pasajului Domnesti sau construirea unei statii de cale ferata.

„Demaram, in foarte scurt timp, un nod langa pasajul Domnestie, o zona vulnerabila, ce va fi realizat de CNAIR prin extindere la patru benzi si linie de tramvai rapid din prelungirea Ghencea pana la Centura.(…) Pasul urmator va fi construirea unei statii de cai ferate in aceste locatii si introducerea transportului local de calatori pe centura feroviara. Trasportul urban pe calea ferata este utilizat in marile aglomerari urbane din Europa, in timp, ce reteaua ferata din Bucuresti sta neultilizata de aproape 30 de ani”, a adaugat Firea.

Primarul general a readus in discutie necesitatea constituirii unor parcari in zonele periferice ale Capitalei care i-ar ajuta pe cei care locuiesc in afara Bucurestiului.

„De asemenea, dorim realizarea unei parcari de tipul park and ride, unde navetistii sa poata sa lase masina in siguranta si sa se transfere catre centrul orasului cu mijlocul de transport in comun. Chiar de luna viitoare, vom demarara constructia unei parcari de tip park and ride de la capatul soselei Pantelimon, langa CORA, cu statie de tramvai in acea zona. Acest concept va fi extins la toate iesirile din Bucuresti, la intersectia soselei de centura cu A1, A2, A3, DN1, pana la DN7”, a mentionat primarul.

Firea a reiterat, in cadrul acestui seminar, dorinta Primariei de a primi in administrare metroul, astfel toate proiectele de dezvoltare a transportului public subteran fiind platite de la bugetul local.

„Cat priveste licitatia pentru cele 400 de autobuze, comisia de licitatie si-a incheiat activitatea, a declarat un castigator, ceilalti participanti au depus contestatii. Suntem in aceasta perioada legala de rezolvare a contestatiilor. Speram sa se finalizezea cat mai curand aceasta procedura si sa semnam contractul”, a mai spus edilul Capitalei.

Consilierul PNL Ciprian Ciucu a ironizat noile proiecte anuntate de Firea.

„Acum va face linie de tramvai suspendata. Nu va mai entuziasmati, v-ati prins deja, nu va face nimic. Asta-i stilul: anunturi sclipicioase, apare la stiri, bifeaza prime-timeul dupa care nu se intampla nimic si vine un nou anunt sclipicios etc. etc. De doi ani asa o tinte Piarul General, intr-una cu promisiuni peste promisiuni, promite mai mult decat in campanie, in timp ce orasul nostru se degradeaza! Sper ca nu mai aveti timp sa o credeti. Pinocchio e rosu de invidie. Apropo, cum va place wi-fiul in RATB? E fain, nu-i asa?  Niste incompetenti penibili, asa sunt”, a comentat Ciucu pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: