„Pitecantropi care s-au napustit unii peste altii, claie peste gramada, pe litoral”. CTP, reactie dura fata de compatriotii de pe litoral care isi bat joc de masurile anti-Covid

analize

Cristian Tudor Popescu s-a declarat revoltat si dezamagit, intr-o interventie la Digi24, fata de comportamentul compatriotilor care se inghesuie pe litoral si sfideaza orice recomandare in vremuri de pandemie. „Hominizi din spatiul carpato-danubian”, a spus CTP despre acestia.

CTP a comentat dur explozia cazurilor de coronavirus din Romania.

„Aceasta situatie este din pricina oamenilor, din pricina insilor cu un discernamant foarte redus, carora nu le pasa de ceilalti si care nu au nici instinct de conservare a propriei persoane, in ultima instanta. Cauza principala sunt acei pitecantropi care s-au napustit unii peste altii, claie peste gramada, pe litoral, dupa cum am vazut in acele poze sinistre; cei care au raspuns ca se trateaza cu bere, fiind intrebati de reporter de ce nu respecta regulile; cei care spun ca nu vor purta masca niciodata si asa mai departe.

Eu nu sunt politician, eu nu sunt nici Klaus Iohannis, nici Ciolacu si nu sunt alegeri acum, pentru mine, in aceasta toamna, prin urmare, eu nu trebuie sa mangai poporul pe cap. Astea sunt niste justificari de doi bani: ‘lipsa de comunicare’, ‘nu li s-a explicat’… Ce sa li se mai explice si cum sa li se mai explice?! Trebuie sa fii si tampit, si ticalos si, in ultima instanta, criminal, sa te comporti in felul asta! Nu e destul de clar ce ai de facut? Stii foarte bine ce trebuie sa faci!

E adevarat, politicienii sunt cei care au dus la posibilitatea ca niste insi sa se externeze din spital, desi fusesera internati pentru coronavirus, sa plece peste decizia medicilor, pentru ca asa le-a permis Curtea Constitutionala si asa le-au permis niste politicieni. Dar insii astia nu puteau sa aiba o bruma de constiinta? Nu puteau sa fie altceva decat niste hominizi din spatiul carpato-danubian? Puteau!

In ultima instanta, e nevoie de Guvern sa-ti spuna sa respecti regulile astea? Daca guvernul e dictatorial, vrea sa introduca dictatura, cum spune opozitia, cerandu-ti sa porti masca si sa respecti distanta fizica, atunci n-am putea sa apelam la dictatura bunului-simt si a lipsei de nepasare fata de ceilalti?

Nu, nu cred ca politicienii sunt principalii vinovati. Principalii vinovati sunt acesti insi, simpli cetateni, care isi bat joc, pur si simplu, de concetatenii lor care inteleg sa respecte aceste reguli, oricat de neplacute ar fi. Si vor fi si mai neplacute. Ma gandesc ce se va intampla cu regula asta cu masca in spatii libere, pe litoral, de pilda. Vreau sa vad si eu ce se va intampla acolo .

Am vazut o doamna administrator de plaja care era de-a dreptul speriata, spunea: Fara ajutorul politiei nu vom reusi sa facem nimic! Deci, deja se pune problema interventiei masive a politiei pentru ca oamenii sa isi puna masca pe fata.

Oamenii sunt problema principala, cetatenii, oricat de neplacut ar fi ceea ce spun acum.

Exista vreun tratament la acest comportament? Grea intrebare, foarte grea intrebare! Singurul tratament pentru asta este progresul in om, nu progresul in materie de comunicare, in materie de information technology, in materie de medicina, de tratamente medicale si vaccinuri.

Este vorba de progresul in fiinta umana, aici, pe teritoriul acestei tari – ca nu pot sa ma exprim in legatura cu altele, ca nu le cunosc suficient de bine. Acest progres se realizeaza foarte greu. Nu e un vaccin, de maine. Nu se poate descoperi un vaccin prin care concetateni de-ai nostri sa nu mai fie imbecili, iresponsabili si nepasatori de ceilalti”, a declarat CTP la Digi24.

Mai mult despre:

Comentarii: