Plan malefic. Cu Ponta sef la Camera Deputatilor, PSD va ataca doua legi esentiale pentru activitatea DNA

politica

PSD intentioneaza sa il aleaga pe Victor Ponta ca presedinte al Camerei Deputatilor, in locul lui Valeriu Zgonea. Imediat dupa aceea, pesedistii vor incerca sa schimbe mai multe legi pentru a se proteja de actiunile DNA.

In sedinta de astazi a grupului PSD din Camera Deputatilor,  finul lui Ponta, Marius Manolache, si Catalin Radulescu, le-au cerut colegilor sa modifice codurile penale, pentru ca din cauza lui Zgonea „au intrat pesedistii la inchisoare”. El l-au acuzat pe Zgonea ca  a blocat modificarile in comisia juridica.

Conform BN24, pe langa amendamentele care vizeaza posibilitatea de actiune a procurorilor DNA impotriva demnitarilor, PSD doreste sa se introduca un articol care sa interzica denunturile daca acestea se poduc la un an dupa comiterea faptei. Daca denuntul nu s-a efectuat in decurs de un an, fapta sa se prescrie. In plus, pesedistii vor neaparat ca parlamentarii sa nu mai fie asimilati functionarilor publici.

Modificarile legilor penale ar uma sa se produca saptamana viitoare, dupa alegerea lui Victor Ponta ca presedinte al Camerei Deputatilor.

Victor Ponta a evitat marti sa precizeze daca va accepta sau nu functia de presedinte al Camerei Deputatilor, mentionand doar ca a discutat cu presedintele partidului, Liviu Dragnea, „despre tot ceea ce este bine pentru PSD”.

„Haideti sa… Astazi sa nu va stricam surprizele. Vedem ce ministru isi mai da demisia astazi si dupa aia mai vorbim si despre alte lucruri. O sa discutam si o sa luam decizii impreuna. Decizii intelepte. Da, am vorbit cu Liviu. Am discutat cu Liviu tot ceea ce este bine pentru PSD si pentru alegatorii nostri, ai USL. Ii sustin pe toti candidatii PSD si pe cei ai ALDE”, a declarat Ponta, la finalul sedintei grupului PSD din Camera Deputatilor, unde s-a decis in unanimitate prezentarea la Biroul permanent a solicitarii de revocare a lui Valeriu Zgonea de la sefia Camerei Deputatilor.

Intrebat daca e bine pentru PSD ca el sa fie presedintele Camerei Deputatilor, Ponta a aratat ca „asta va decide PSD”.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: