Planul PNL pentru alegeri. Blaga coboara militaria din pod

politica

Copresedintele PNL Alina Gorghiu a afirmat luni ca la alegerile parlamentare va candida intr-o filiala unde nu este usor pentru liberali si a aratat ca prim-vicepresedintele Catalin Predoiu va fi cu siguranta pe liste.

„O sa fiu pe o lista intr-o circumscriptie unde va fi foarte greu pentru PNL. Nu ma duc intr-o filiala unde este usor. In momentul acesta nu am sa va dau raspunsul”, a spus Gorghiu, intr-o conferinta de presa.

Potrivit acesteia, cu siguranta, Catalin Predoiu va fi in echipa PNL pe liste pentru Parlament.

„Nu am decis inca unde va candida fiecare, astfel incat incercam sa optimizam scorul prin pozitionarea unor lideri ai partidului pe anumite liste, urmeaza sa decidem unde vom candida fiecare dintre noi astfel incat sa putem optimiza scorul de la locale”, a aratat Gorghiu.

La randul sau, Vasile Blaga, copresedinte al PNL, a precizat ca va candida acolo unde a fost si la alegerile precedente. El a candidat in judetul Timis la alegerile generale precedente.

In ceea ce priveste o posibila paritate intre fostii membri ai PDL si fostii liberali pe aceste liste, Blaga a precizat ca nu se pleaca de pe aceasta pozitie.

„Toti suntem liberali. Azi, in momentul in care am discutat si am validat in Comisia de unificare trei birouri politice judetene restranse, (…) am plecat de la ideea ca nu mai pot fi paritati. Intre timp au fost alegeri locale, intre timp au fost alesi 1.086 de primari. (…) Le-am transmis la sfarsit colegilor parlamentari ca doar cei care vor munci vor fi pe aceste liste pe pozitii asa-zis eligibile, pentru ca un lucru este simplu in politica — totul este pe adunare.

Scorul partidului va fi suma rezultatelor organizatiilor, astfel incat intr-un judet in care avem sapte parlamentari va trebui sa ia 70% pentru ca au venit si de la vechiul PDL, au venit si de la vechiul PNL. (…) Daca am gandi in ecuatia aceasta, probabil ca unii colegi gandesc, dar listele sunt judetene, (…) vor fi 84 de capi de lista, ca sa intri in Parlament iti trebuie 15%, presupun ca ne vom propune mai mult. (…) In general, cei care nu performeaza isi propun foarte mult. (…) Ce s-a intamplat cu USL-ul acum patru ani sunt convins ca nu se va intampla in Romania in urmatorii 50 de ani”, a afirmat liberalul.

El nu a dorit sa faca un pronostic cu privire la scorul pe care PNL ar trebui sa-l obtina la parlamentare.

„Cand o sa va spuna Dragnea ce face PSD, o sa va spun si eu ce face PNL”, a conchis Vasile Blaga.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

 

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: