Planurile Bruxellesului pentru Grecia: Tabara de 300.000 de REFUGIATI in capitala Atena

externe

Belgia a cerut, la reuniunea de luni a ministrilor de interne din statele Uniunii Europene, infiintarea unei tabere de refugiati de mari dimensiuni in capitala Greciei, Atena, unde sa poata fi gazduite intre 300.000 si 400.000 de persoane, a indicat marti ministrul elen al imigratiei, Yannis Mouzalas, prezent la intalnirea de la Amsterdam, transmite agentia macedoneana MIA, preluand presa de la Atena.

Ideea construirii unei astfel de tabere i-a apartinut ministrului belgian de interne, Jean Jambon, a declarat Mouzalas, intr-un interviu acordat postului de televiziune SKAI TV.

In acelasi interviu, Yannis Mouzalas a comentat pe marginea unui articol aparut marti in cotidianul Financial Times, in care se sugereaza ca UE ar trebui sa ofere stergerea datoriei Greciei in schimbul crearii de tabere de refugiati pe teritoriul acestei tari. Oficialul elen a respins ideea, afirmand ca ar fi scandalos pentru Grecia sa devina locul de detentie si de exil al Europei in schimbul banilor.

Cheia pentru reducerea migratiei spre Europa sta in acordul convenit de Uniunea Europeana cu Turcia, a subliniat Yannis Mouzalas.

El a anuntat ca hotspot-urile de pe insulele grecesti vor fi gata pana la sfarsitul lunii februarie, urmand sa devina operationale la inceputul lui martie.

‘Acordul Schengen este in pericol la nivel european, Europa este in pericol, Europa se teme’, a adaugat Yannis Mouzalas, recunoscand ca tara sa se afla intr-o situatie dificila in ce priveste criza refugiatilor.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: