Plata ratelor la credite va fi suspendata pentru noua luni. Anuntul ministrului Finantelor

news

Ministrul Finantelor, Florin Citu, a anuntat miercuri la Realitatea PLUS ca va propune o ordonanta de urgenta in sedinta de guvern de joi prin care plata ratelor la creditele bancare sa poata fi facuta pentru maximum 9 luni la cererea clientilor.

Daca guvernul va aproba propunerea, amanarea la plata se va face pentru toate tipurile de credite, a spus Citu.

”Am discutat aceasta propunere cu BNR si sistemul bancar. Bancile nu vor avea probleme de finantare. Nu exista nici un fel de limita in ceea ce priveste tipul de credit, amanarea se va face doar la cererea clientilor. Se va aplica intregului sistem bancar”, a mai declarat Florin Citu.

Ministrul Finantelor a mai spus ca nu va exista pericolul ca, dupa incheierea perioadei de gratie, clientii sa fie obligati sa plateasca intr-o singur luna mai multe rate cumulate.

”Nu trebuie sa existe nicio ingrijoare din acest punct de vedere. La finalul perioadei de amanare, romanii nu vor fi pusi sa plateasca intreaga suma pe toate lunile. De asemenea, diferenta de dobanda se va plati esalonat, dupa ce va trece aceasta perioada.

Intreaga procedura se va putea face online, prin telefon apoi va fi o reconfirmare prin email. Vom vedea cum se va face logistic, dar eu voi propune sa fie cat mai simplu. Bancile din Romania au sisteme extrem de perfomante si se poate gasi o solutie simpla”, a mai spus Florin Citu.

Mai mult despre: ,

Comentarii: