Plesu ataca trio-ul negru din PSD, Gabi-Olguta-Codrin. Despre Firea: „O stiu de mica, in anii ’90 de alinta pe langa politicienii momentului”

news

Andrei Plesu scrie in Adevarul un nou text dedicat clasei politice din Romania, in contextul actualelor proteste. El ii ia in vizor, printre altii, si pe cei trei scandalagii de serviciu ai PSD: Gabriela Firea, Lia Olguta Vasilescu si Codrin Stefanescu.

„Caracteristica cea mai iritanta a clasei noastre politice este suficienta. Te miri ce ingineras mediocru, ce activista rascoapta, cu aere de matusica grijulie, ce jurist semidoct se pronunta, intrebati sau nu, pe orice tema, cu o siguranta de sine paranoiaca. Tantosi, obraznici, guralivi, agresivi, prost crescuti, „angajati” partinic pina la desfigurare, ei apar des, daca nu zilnic, mai ales la posturi de televiziune bine platite si bine platitoare, ca niste corifei ai intelepciunii, ai patriotismului, ai adevarului absolut.

Ei stiu! N-au dubii, ezitari, intrebari. Au doar raspunsuri. Sunt providentiali! Si daca ii contrazici, te iau tare. Sterg cu tine pe jos, fac misto, te invata cum e cu patria, cu tradatorii, cu sorosistii, cu inteligenta. Nu conteaza ca arata a plutonieri reciclati, a „fete bune” miloase (mai ales cu ciinii si cu oamenii strazii), a gospodine cind nevricoase, cind duioase, a caftangii ideologici. Se simt bine in pielea lor, in afacerile lor, in conturile si in vilele lor cochete. Prin inflatia discursului, multi dintre ei sunt deja vedete”, scrie Plesu.

Dupa care, scritorul se ocupa mai in detaliu de Codrin Stefanescu, Gabriela Firea, pe care spune ca o cunoaste din anii’90, si Lia Olguta Vasilescu.

„Mai e cite unul (ramasita a defunctului PRM) care nu pare sa aiba o meserie clara, dar are, in schimb, o multime de hobby-uri (colectioneaza ‘fineturi’ istorice si umbla la ocultisme de pripas). Sunt mereu uimit de o doamna pe care o stiu „de mica”: se alinta, puber, pe linga politicienii momentului, in anii `90, apoi s-a decis sa imbine utilul cu placutul, adica viata privata cu strategia de cariera, a ajuns ziarist, politician, primar, si nu m-as mira s-o vedem, miine poimiine, presedinte de tara. Mai e si craioveanca Olguta, intrata, virginal, in PRM, la 16 ani si evacuata de chiar seful ei, ‘tribunul’ Vadim Tudor (pina si de el!), pentru a se instala, invulnerabila, in PSD”, arata Plesu in Adevarul.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: