Plesu se declara PERPLEX: „Cum a putut un personaj ca Ponta sa joace un rol in politica romaneasca?”

politica

Scriitorul Andrei Plesu isi marturiseste perplexitatea ca un personaj ”atat de nelalocul lui” cum este Victor Ponta a jucat un rol in politica romaneasca si s-ar putea chiar sa mai joace, in pofida unor dezonorante probe de inadecvare. Andrei Plesu a comentat, intr-o declaratie pentru agentia de presa News.ro, decizia de plagiat pentru teza de doctorat a lui Victor Ponta, pe care CNATDCU si-a asumat-o.

„S-a intamplat un lucru normal, care trebuia sa se rezolve prompt, prin procedurile academice curente, la vremea cand s-a produs frauda. Faptul ca a fost nevoie de atita tapaj pentru a se ajunge la o constatare de ordinul evidentei arata ca traim, pe mai multe planuri, intr-o dezordine cronica.

Domnul Ponta a avut o ocazie in plus sa se faca de ras cu declaratii de tipul ‘Pe vremea mea nu se indicau sursele’, ceea ce arata nivelul lui universitar si intelectual. O ocazie sa se faca de ras a avut si comisia din 2012, care s-a straduit impotriva argumentelor unor specialisti sa il scoata nevinovat.

Cat despre reactia de-acum a fostului prim-ministru, ea este in linia trivialitatii si a confuziei morale si mentale cu care domnia sa ne-a obisnuit. Ideea ca profesionistii care iti dovedesc furtul sunt ‘politruci’ este de natura sa ma lase – a cata oara? – perplex ca un personaj atat de nelalocul lui a putut sa joace un rol in politica romaneasca si s-ar putea sa mai joace”, a argumentat Andrei Plesu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , , , ,

Comentarii: