Plesu, despre aventura din librarie: „Am vorbit cu persoana ‘concediata’. Persoana plange”

news

Scriitorul Andrei Plesu explica ce s-a intamplat in realitate in libraria Humanitas din Sibiu, dupa ce a fost acuzat ca din cauza sa o angajata a fost data afara. „Am cazut la mijloc intr-un banal conflict de serviciu si am fost utilizat pe post de sperietoare”, spune Plesu.

Scriicoturl a fost acuzat intr0un text publicat pe blogul jurnalistei Petronela Rotar ca l-ar fi sunat pe Andrei Liiceanu, proprietarul Humanitas, pentru ca nu a i s-a facut o reducere la cumpararea unor carti. Angajata librariei ar fi fost data afara ca urmare a faptului ca l-a recunoscut pe scriitor. Iata cum au stat lucrurile, de fapt:

„Am sunat la librarie si am vorbit cu persoana ‘concediata’. Persoana plinge. Are un conflict cu sefa, care a profitat de aparitia mea ca s-o ameninte ca va cere sanctiuni ‘de la centru’, fiindca nu m-a recunoscut, desi sunt ‘autor Humanitas’. O asigur ca nici nu mi-a trecut prin cap sa o reclam. Domnisoara, sau doamna, recunoaste ca, disperata, a vorbit cu o buna prietena care, la rindul ei, a scris pe blogul propriu (intitulat, promitator, ‘Acestblog de nervi’), despre nedreptatile a caror victima este din cauza sefei. Si eu ce amestec am in toata chestia? ‘Pai mi-a spus sefa ca m-ati reclamat’. O cer la telefon pe ‘sefa’. Ii comunic, iritat, explicatia subalternei ei. Raspuns prompt: minte! E destul de limpede: am cazut la mijloc intr-un banal conflict de serviciu si am fost utilizat pe post de sperietoare”, a relatat Plesu pe blogul sau din Adevarul.

Scriitorul constata ca acest episod a fost din nou folosit pentru a fi denigrat.

„Scenariul de la librarie se dovedea un excelent prilej pentru recapitularea tuturor pacatelor mele: ‘asa-zis’ filosof, gras, urit, hot, comunist, securist, evreu sau, mai curind, tigan, basist, lingau, jigodie, nulitate umflata, agent CIA, MOSAD, MI6, KGB, dusman al neamului etc.”, a completat Plesu.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Mai mult despre: , ,

Comentarii: