Plumb cere sa fie iertata pentru ca a demisionat: „Ii rog pe toti cei care sunt de buna-credinta si isi iubesc aceasta tara sa inteleaga gestul nostru”

politica

Ministrul demisionar al fondurilor europene, Rovana Plumb, a subliniat ca va ramane intotdeauna membra a PSD, fiind important pentru romani ca programul de guvernare al partidului sa fie dus pana la capat.

„Am spus clar ca am luat o decizie, nu la cald, am cumpanit (n.r. — demisia din functie) si, pentru ca sunt un om bun de partid si pentru ca acest partid a castigat increderea a milioane de oameni prin programul pe care noi l-am prezentat, acest program trebuie in continuare sa fie pus in aplicare. Nu am renuntat la demisie, demisia este un act unilateral si nu ma joc si sunt ferma in momentul in care iau o decizie. Am spus-o la inceputul sedintei CExN, mi-am mentinut-o. Vreau pe aceasta cale sa le multumesc tuturor colegilor si care au fost astazi aici si celor de acasa care mi-au transmis mesaje si vreau sa-i rog pe toti cei care sunt de buna-credinta si isi iubesc aceasta tara sa inteleaga gestul nostru. Demnitatea este ceea ce ne ramane”, a declarat Rovana Plumb joi seara la finalul sedintei CExN al PSD.

Intrebata daca premierul Tudose a gresit atunci cand i-a cerut demisia, Rovana Plumb a spus: „Eu niciodata de cand sunt in PSD nu am discutat despre problemele partidului, pentru ca in orice organizatie exista probleme. Intotdeauna am vorbit in partid, in forurile statutare. Nu m-am exprimat public, nu am acuzat pe nimeni. Sigur ca de aceea nu mi-am exprimat punctul de vedere decat in cadrul CEX”.

Aceasta a reafirmat ca nu a fost chemata la nicio audiere. „Eu am fost instiintata de DNA ca sunt in dosarul Belina prin intermediul dvs. Eram in negocieri cu Comisia Europeana, toti reprezentantii CE erau in sala de sedinta a Ministerului Fondurilor Europene si discutam despre cum putem sa dezvoltam infrastructura sociala si infrastructura rutiera in urbanul mic si mediu pentru care am aprobat in urma negocierilor o realocare de 200 de milioane de euro. Asa am aflat despre ceea ce s-a intamplat. In continuare nu sunt vinovata, dar nici nu doresc sa se foloseasca o serie intreaga de pretexte in bataliile politice. (…) Sunt o fire luptatoare. Ceea ce s-a schimbat sunt mai multi factori la care nu as vrea sa fac referire in momentul de fata, dar vreau sa va asigur ca nu exista o motivatie decat politica, pentru ca nu vreau si nu mi-am dorit niciodata sa punem sub semnul intrebarii guvernarea. (…) Nu am vorbit de presiune politica, am spus ca sunt un om de partid si am spus ca intotdeauna voi respecta ceea ce romanii ne-au incredintat prin votul lor”, a spus deputata PSD.

Intrebata daca este suparata pe premier, Rovana Plumb a aratat ca „in politica nu exista suparari”. „In politica trebuie sa-ti vezi de drumul tau. Intotdeauna voi ramane membra a PSD si ma mandresc cu asta”, a conchis ea.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi seara ca ministrul Dezvoltarii Regionale, Sevil Shhaideh, si ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, si-au mentinut in cadrul CExN al partidului decizia de a demisiona.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

O noua experienta cu AK-24. Descarca aplicatia Aktual24 din App Store pentru iPhone si din Google Play pentru Android.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: