Plumb, lovitura finala. Confirmare oficiala, Guvernul Dancila ii retrage candidatura. Ministrul de Externe anunta ca va fi propus un nou comisar

politica

Ministrul Afacerilor Externe, Ramona Manescu, a confirmat joi la New York ca guvernul va propune un nou candidat pentru functia de comisar european din partea Romaniei. „Ma intereseaza ca urmatorul comisar sa fie acceptat in Parlamentul European”, a declarat Manescu.

Initial, Ramona Manescu a precizat ca nu doreste sa faca declaratii pe acest subiect, dar cand a fost intrebata daca o intereseaza acest post, in conditiile in care in presa a fost vehiculata ideea ca ar putea reprezenta urmatoarea propunere a Romaniei, ministrul a afirmat ca este important ca viitoarea nominalizare sa fie acceptata.

„Nu as vrea sa comentez. (…) Ma intereseaza ca urmatorul comisar sa fie acceptat in Parlamentul European. Aceasta este ceea ce ma intereseaza”, a aratat ea, intr-o declaratie acordata presei la New York, scrie Agerpres.

Candidatura Rovanei Plumb pentru postul de comisar european pentru Transporturi a fost respinsa joi de Comisia Juridica a Parlamentului European.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre:

Comentarii: