news

Plutonierul Sebastian Serban a murit strivit de tanc in cadrul unor manevre la poligonul de la Smardan. MApN anunta o comisie de ancheta

Premierul Nicolae Ciuca a transmis, vineri, condoleante familiei militarului care si-a pierdut viata in poligonul de la Smardan, in timpul unei activitati de instruire cu tancurile.

„Sunt alaturi de familia militarului care si-a pierdut viata la Smardan, pe timpul activitatii de instruire cu tancurile. Din pacate, o activitate de instruire de rutina s-a transformat intr-o tragedie. Un om tanar, de 36 de ani, si-a pierdut viata la datorie. Transmit condoleante familiei indurerate! Dumnezeu sa il odihneasca!”, a scris premierul, vineri, pe pagina de Facebook a Guvernului.

Militarul era angajat al MApN din anul 2008 si era casatorit. Plutonierul Sebastian Serban din Batalionul 284 Tancuri „Cuza Voda” din Galati a decedat vineri, 18 martie, pe timpul activitatilor de instruire in cadrul unui exercitiu de conducere a tancului, fara trageri de lupta, in Poligonul Smardan din judetul Galati, anunta MApN.

MApN mentioneaza ca militarul coordona manevrele in vederea inceperii deplasarii unui tanc. El a fost prins apoi intre tancul aflat in miscare si una dintre laturile amplasamentului in care se gasea masina de lupta.

„Conform procedurilor, a fost apelat Serviciul Unic de Urgenta 112, iar un echipaj medical al SMURD s-a deplasat la fata locului. Din pacate, leziunile militarului au fost incompatibile cu viata. In acest moment, Politia Judiciara Galati efectueaza cercetari la fata locului, a fost instiintat Parchetul Militar Iasi, iar la nivelul unitatii a fost numita o comisie condusa de seful de stat major pentru cercetarea administrativa a imprejurarilor producerii evenimentului”, a transmis MApN.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24

Recent Posts

„Escroc”, „ratat”. Trump si Biden isi duc campaniile prezidentiale la limita de jos a limbajului

Donald Trump l-a calificat din nou pe Joe Biden drept un „escroc", sambata, in Texas,…

6 minute ago

Protestatar agresat de bodyguarzii Gabrielei Firea. Protestatarul a fost impins in fata masinilor de pe bulevardul de langa Primaria Capitalei – Video

Cunoscutul protestatar Marian Morosanu "Ceausescu" a fost agresat de garzile de corp ale candidatului PSD…

18 ore ago

Nicusor Dan a tinut „Primaria deschisa” pana la miezul noptii

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a invitat persoanele care au vizitat Primaria Municipiului Bucuresti inclusiv in…

18 ore ago

Imagini demne de un film de actiune: magazin de bijuterii jefuit in plina zi la Paris

Magazinul de bijuterii Harry Winston situat pe bulevardul Montaigne, in arondismentul 8 din Paris a…

18 ore ago

Iraniana Narges Mohammadi, laureata a premiului Nobel, supusa unui nou proces pentru „propaganda impotriva Republicii Islamice”

Activista Narges Mohammadi, laureata a Premiului Nobel pentru Pace in 2023, aflata in inchisoare, a…

8 ore ago

Sibiu: Un tanar de 24 de ani arestat pentru ca si-ar fi ucis iubita

Un tanar in varsta de 24 de ani din Sibiu a fost arestat, sambata, sub…

18 ore ago