PMP a cerut la consultarile cu Klaus Iohannis un nou referendum. Romanii sa-si spuna parerea despre pensiile speciale

politica

Presedintele PMP, Eugen Tomac, a anuntat dupa consultarile de la Palatul Cotroceni ca i-a propus presedintelui Iohannis ca la referendumul de revizuire a Constitutiei sa „fie intrebat poporul” si daca este de acord cu pensiile speciale pentru politicieni.

„Punctul nostru de vedere este foarte clar: PMP cere ca rezultatul referendumului sa fie transpus cat mai rapid in lege si vom sustine acest demers in Parlament. Consideram ca, atunci cand se vor produce modificarile Constitutiei, sa se tina cont si de referendumul din 2009. Credem ca aceasta institutie – referendumul – nu trebuie neglijata si trebuie respectata vointa cetatenilor. Avem nevoie de un Parlament de 300 de membri
L-am informat pe presedinte ca PMP cere vot in doua zile pentru diaspora, de sambata dimineata, pana duminica seara. Am si depus un proiect de lege in acest sens

La Guvern se pregateste o OUG criminala, un nou furt din banul public: instituirea de pensii speciale pentru alesii locali. La referendumul de revizuire a Constitutiei ar trebui intrebat poporul daca e de acord cu pensii speciale pentru politicieni”, a declarat Tomac.

El a mai spus ca „orice revizuire a Constitutiei trebuie sa tina cont si de referendumul din 2009 privind reducerea numarului de parlamentari la maximum 300”.

Delegatia PMP a fost compusa din presedintele partidului, Eugen Tomac, Marius Pascan – presedinte executiv, Petru Movila – vicepresedinte, Ioana Constantin – secretar general adjunct, Robert Turcescu – vicelider grup deputati PMP.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: