politica

„PNL a ales hotia alaturi de PSD”, reactia dura a USR. Ciolos: „Trecem acum in opozitie la vechile partide. Mi-e rusine sa-i numesc liberali”

USR are o reactie dura dupa ce majoritatea liderilor PNL a decis sa inceapa negocierile cu PSD pentru formarea unui mare guvern de coalitie.  „Trecem acum in opozitie la vechile partide si in lupta cu orice forma de extremism”, a anuntat Dacian Ciolos.

„In locul reformelor alaturi de USR, PNL a ales hotia alaturi de PSD. Se instaleaza la putere o coalitie a hotiei formata in jurul PNL si PSD care va bloca orice reforma a statului. Directia de modernizare inceputa de USR va fi stopata. PNL si PSD au decis sa-si pastreze privilegiile, pentru baroni clientela de partid, condus de lideri care au pierdut contactul cu Romania reala.

PNL si PSD vin la putere impotriva vointei votantilor care vor modernizarea Romaniei. In decembrie, PNL nu a fost votat pentru a guverna alaturi de PSD. Astazi, PNL tradeaza votul primit.

Romania avea o sansa la dezvoltare, sansa de a atrage 29 de miliarde de euro din PNRR, de a elimina pensiile speciale si a profesionaliza companiile statului, de a construi spitale si autostrazi. In schimb, PNL a ales jaful din bani publici, alaturi de PSD.

Sa ne imaginam ce va insemna justitia in mainile PSD, partidul care a dat OUG 13 si a eliberat infractorii din inchisoare. Ce vor insemna companiile statului in mainile PSD, partidul care l-a promovat pe Danut Andrusca la Economie”, a anuntat USR.

Presedintele USR, Dacian Ciolos, a anuntat, dupa decizia conducerii PNL de a incepe negocierile cu PSD pentru coagularea unei majoritati, ca Uniunea Salvati Romania trece in opozitie si ca va munci pentru implementarea reformelor din PNRR.

„Din acest moment, pentru USR incepe o noua etapa. Trecem acum in opozitie la vechile partide si in lupta cu orice forma de extremism. Vom fi cel mai mare partid din opozitie si singurul care imbratiseaza valori democratice, autentic liberale si europene. Vom continua sa muncim pentru implementarea reformelor din Planul National de Redresare si Rezilienta. Vom sanctiona cu fermitate derapajele guvernarii PNL-PSD. Si vom folosi aceasta perioada pentru a reface legaturile cu oamenii din strada si pentru a construi viziunea noastra pentru o Romania moderna”, a scris liderul USR pe Facebook.

Ciolos a adaugat ca il revolta usurinta cu care PNL a ales „sa tradeze” speranta celor care au dorit o guvernare pentru modernizarea statului roman alaturi de USR.

„Liderii PNL au ales, in seara asta, PSD pentru a negocia formarea unui nou guvern. Eu nu mai am de ceva vreme dezamagiri in politica, dar ma revolta sa vad usurinta cu care acesti oameni au ales, astfel, sa tradeze si speranta celor care si-au dorit o guvernare pentru modernizarea statului roman alaturi de USR. Au promis in campanie lucruri cu care e clar acum ca nu rezonau deloc. Le-au spus doar ca sa castige voturi, insa inima lor politica a ramas alaturi de acel pe-se-de care a aruncat tara in aer si caruia i se alatura acum cu atata usurinta si naturalete”, a mentionat el.

In opinia sa, in ultimele luni vechile partide „s-au simtit amenintate de suflul nou” pe care USR l-a adus in politica.

„Am cautat sa ne facem treaba cu cinste si corectitudine, sa fim fermi atunci cand a fost vorba de valori, chiar daca, probabil, am mai avut si stangacii. Dar nu ne-am tradat promisiunile, chiar daca unii ne-au considerat, cateodata, rigizi. Flexibilitate la noi n-a insemnat contorsionarea coloanei vertebrale asa cum vedem ca se practica cu nonsalanta la pe-ne-le (ca liberali mi-e rusine sa-i numesc). (…) Multe dintre actiunile acestor lideri ne-au aratat ca aproape tot ce conta erau accesul la resurse si puterea de dragul perpetuarii unui stil de administratie clientelar si desprins de la nevoile reale ale oamenilor”, a mai scris Ciolos.

El a afirmat ca USR s-a opus „vechilor metehne” ale politicii romanesti: „pastrarea privilegiilor, piedicile puse modernizarii, banii distribuiti fara criterii din pixul unui singur om”.

Urmareste-ne si pe:
Victor Gheja

Share
Published by
Victor Gheja

Recent Posts

S-a scufundat langa Sf. Gheorghe o nava tanzaniana, Mohammed Z. Trei marinari sunt dati disparuti

O nava sub pavilion tanazanian, Mohammed Z, s-a scufundat sambata dimineata pe canalul Sf. Gheorghe.…

6 minute ago

Presedintele ucrainean solicita participarea Chinei la negocierile de pace, fiindca este singura tara care ar putea influenta Rusia

Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat ca doreste sa colaboreze cu tari precum China, care…

40 de minute ago

Trei romani sunt blocati in Noua Caledonie. Parisul a declarat stare de urgenta in acest teritoriu francez de peste mari

MAE anunta ca in Noua Caledonie se afla blocati trei romani, in contextul in care…

52 de minute ago