PNL, decizie radicala. Parlamentarii Opozitiei vor boicota sedintele Camerei Deputatilor daca Dragnea isi face aparitia la prezidiu

politica

Presedintele PNL, Ludovic Orban, anunta ca PNL va boicota sedintele Camerei Deputatilor daca Liviu Dragnea sau Florin Iordache vor continua sa prezideze sedintele acestui for.

„In conditiile in care Florin Iordache sau Liviu Dragnea vor prezida sedinta plenului Camerei Deputatilor, parlamentarii PNL vor boicota aceste lucrari. In acelasi timp, deputatii PNL vor continua demersurile necesare revocarii efective a lui Liviu Dragnea la fiecare sedinta de plen a Camerei Deputatilor. Totodata, solicitam tuturor celorlalte grupuri parlamentare care nu fac parte din coalitia PSD-ALDE sa se delimiteze in mod ferm de sustinerea lui Liviu Dragnea, fie ea si indirecta”, a declarat Ludovic Orban.

Presedintele PNL mai sustine ca cererile de revocare din functie a lui Florin Iordache si Liviu Dragnea au intrunit majoritatea voturilor deputatilor prezenti, astfel ca cei doi nu mai au sustinerea majoritatii parlamentare.

In sedinta de miercuri, liberalii au incercat sa il revoce din functie pe presedintele Liviu Dragnea si pe vicepresedintele Florin Iordache, un demers care s-a vrut mai degraba o testare a majoritatii PSD-ALDE in eventualitatea unei motiuni de cenzura.

PNL a cerut introducerea pe ordinea de zi a proiectelor de revocare din functie a lui Liviu Dragnea si Florin Iordache. Acesta din urma a refuzat sa supuna la vot propunerile, sustinand ca nu sunt regulamentare.

Opozitia sustine ca cei doi nu mai sunt la sefia Camerei Deputatilor si a invocat o hotarare a CCR, care spune ca plenul Parlamentului este suveran, dar si precedentul Roberta Anastase din 2012. „Curtea Constitutionala a incercat sa stabileasca anumite reguli, dar de fiecare data Camerele au procedat altfel. Privind in urma, intamplarea de azi ar putea fi valabila”, a declarat la Digi24 Augustin Zegrean, fost presedinte al Curtii Constitutionale.

Mai mult despre: , , ,


Comentarii: