PNL il anunta pe Ciolacu ca face o „greseala monumentala”: „PSD se va autodistruge”

politica

Senatorul PNL Alina Gorghiu afirma ca PSD face o „greseala monumentala” daca va ataca la CCR pachetul de legi pe care Guvernul Orban si-a asumat raspunderea. „Daca vor continua in ritmul acesta, au toate sansele sa se autodistruga”, arata Gorghiu.

„Raspuns pentru PSD: faceti o prostie ca atacati la CCR si intarziati aplicarea unor legi necesare!

PSD a dovedit zilele acestea ca este un partid in deriva, iar prin atacul la CCR legat de angajarea raspunderii guvernului face o greseala monumentala! PSD este o forma fara fond, vorba lui Maiorescu, ataca pe forma la CCR si fara directie, apeleaza la astfel de parghii doar ca sa arate ca nu au disparut total din politica. Nu pot juca niciun rol in guvernarea tarii, nu se poate discuta cu ei in acest moment, au devenit o piedica si un factor de blocaj. Daca vor continua in ritmul acesta, au toate sansele sa se autodistruga. Este un partid ancorat in trecut, nu stie sa se reformeze si habar nu au cum sa actioneze ca partid de opozitie responsabila si nici nu sunt sigura ca au inteles ca sunt in opozitie.

Ca si in sport, dupa un meci pierdut, faci o analiza serioasa, revezi toate secventele critice, realizezi un bilant al greselilor si incepi sa rectifici, chiar intreaga strategie de lupta, de la zero, daca vrei sa evoluezi. Altfel, a mima in fata sustinatorilor tai ca nu stai degeaba, este o totala lipsa de respect fata de propriul electorat, dar si fata de cei impotriva carora pretinzi ca faci opozitie.

P.S. Este vorba despre amanarea cresterii vechimii pentru intrarea la Institutul National al Magistraturii si legea care modifica OUG 51 referitoare la transportul intrajudetean”, anunta Alina Gorghiu pe Facebook.

Marcel Ciolacu a anuntat ca PSD va sesiza, luni, Curtea Constitutionala asupra proiectelor pe care si-a asumat raspunderea Guvernul, modificarea legilor justitiei si abrogarea OUG 51 privind transporturile.

„Vom face sesizarea in Parlament, cea pe legile justitiei si una in domeniul transporturilor. Nu vom face sesizari pe fond. In primul rand, vom face o sesizare pe forma. Cele doua legi cu care a venit domnul Orban in Parlament, noi nu vrem sa le atacam pe fond, vrem sa le atacam pe forma. Luni vor fi depuse aceste sesizari. Un lucru care mi se pare normal din doua motive. In primul rand, a existat un referendum in Romania ca niciun Guvern sa nu mai schimbe legile din domeniul justitiei prin ordonante sau prin asumari. Si primul lucru pe care l-a facut Guvernul Orban, a venit cu asumari pe domeniul justitiei”, a declarat Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Liderul interimar al PSD a mai spus ca „atata timp cat exista legi in Parlamentul Romaniei, mai ales intr-o forma finala de dezbatere, nu poti sa vii tu Guvern sa iti asumi si sa treci peste Parlament. Parlamentul Romaniei este institutia care legifereaza in orice stat democratic”.

Acesta a adaugat ca Biroul Permanent National (BPN) al PSD se va reuni, luni de la ora 10.00, pentru a aproba sesizarea celor doua acte normative la CCR si pentru a decide strategia in cazul in care Executivul isi asuma raspunderea pe abrogarea unor prevederi din OUG 114 si Legea bugetului pe anul 2020.

Mai mult despre: ,

Comentarii: