politica

PNL, prima reactie la declaratiile lui Ciolacu privind Buzaul si Moldova: „Dispretuieste moldovenii, sa revina asupra declaratiei”

Presedintele PNL Iasi, deputatul Alexandru Muraru, considera ca declaratiile premierului Ciolacu in legatura cu apartenenta Buzaului la Moldova reprezinta un semn de „dispret” la adresa moldovenilor. ”Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti”, a declarat Ciolacu la Timisoara.

”Nu ma asteptam la domnul prim-ministru Ciolacu sa ne predea lectii de geografie si nici de bune maniere, dar sa dispretuiesti moldovenii e clar un semn de slab instinct politic. A reveni asupra declaratiei, ar fi un semn ca domnia sa si-a propus sa mai si invete, nu doar sa dea lectii”, a scris Muraru pe Facebook.

Citeste si: S-au suparat moldovenii pe Ciolacu. Asociatie din Iasi: „Despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”

Si Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere explicatii premierului Marcel Ciolacu.

Asociatia Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere premierului sa spuna despre ce jignire personala ar fi vorba daca Buzaul era in Moldova.

”Premierul Marcel Ciolacu a facut joi, 25 aprilie 2024, intr-o conferinta de presa electorala la Timisoara, cateva declaratii despre oportunitatea regionalizarii Romaniei si despre autostrada care leaga Moldova de restul tarii. In acest context a facut zambind si urmatoarea afirmatie: «Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti».

Asociatia Miscarea pentru Dezvoltarea Moldovei ii cere prim-ministrului explicatii publice in legatura cu afirmatia facuta: despre ce jignire personala ar fi fost vorba daca Buzaul era in Moldova?”, au transmis, vineri, reprezentantii MDM.

Citeste si: Marcel Ciolacu ii insulta pe moldoveni la Timisoara: „Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti!” – VIDEO

Potrivit conducerii asociatiei iesene, ”substratul afirmatiei este in primul rand jignitor pentru intreaga populatie a regiunii Moldova, de care domnul prim-ministru gaseste de cuviinta sa se delimiteze intr-un mod dispretuitor”.

”«Buzaul nu e in Moldova si va rog frumos sa nu ma jigniti» este o afirmatie foarte grava care il descalifica pe domnul Ciolacu ca prim-ministru, obligat prin natura functiei pe care o ocupa ca, dincolo de decenta, sa fie lipsit de partinire si sa trateze fiecare regiune si pe locuitorii acestora in mod egal, cel putin la nivelul declaratiilor. Cu asemenea atitudine, cu asemenea afirmatii iresponsabile cu trimitere la cetatenii din regiunea Moldovei, domnul Marcel Ciolacu nu mai poate ocupa functia de prim-ministru al Romaniei. Prezenta domnului Ciolacu in fruntea Guvernului este o jignire la adresa acestei tari”, mai arata reprezentantii Miscarii pentru Dezvoltarea Moldovei.

Urmareste-ne si pe:
Ioana Hurdea

Share
Published by
Ioana Hurdea

Recent Posts

A ramas iar fara vin? Dmitri Medvedev ameninta tarile occidentale cu atacuri nucleare asupra capitalelor lor, daca vor trimite trupe in Ucraina

Rusia va raspunde cu un atac nuclear asupra Londrei, Parisului si Washingtonului daca trupele occidentale…

15 minute ago

Doi rezervisti israelieni, ucisi in urma unui atac cu drona revendicat de miscarea terorista Hezbollah

Doi soldati in rezerva ai IDF au fost ucisi ieri dupa-amiaza intr-un atac cu drona…

30 de minute ago

Statele Unite au anuntat ca vor boicota ceremonia de investire a presedintelui Rusiei, Vladimir Putin

Statele Unite au anuntat luni ca nu vor participa la ceremonia de investire a presedintelui…

45 de minute ago

O noua teorie deliranta la Moscova: „Istoria se repeta. In perioada premergatoare operatiunii speciale, Occidentul pregatea o agresiune impotriva patriei noastre”

Seful Directiei Principale de Informatii a Statului Major General al Fortelor Armate Ruse - adjunctul…

9 ore ago

Germania si-a rechemat pentru o saptamana ambasadorul in Rusia, in semn de protest fata de atacul cibernetic. Cehia il convoaca pe ambasadorul rus

Germania a anuntat luni ca si-a rechemat ambasadorul in Rusia pentru o saptamana de consultari…

12 ore ago