PNL Sector 1 o compara pe Clotilde Armand cu Vadim Tudor: „Populismul e toxic, la fel si sindromul ‘liderului’ mesianic, detinator al adevarului absolut”

politica

Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, o compara pe Clotilde Armand cu Corneliu Vadim Tudor, sustinand ca si ea ar da dovada de „populism toxic”.

“’Exista, totusi, o salvare: la o asemenea rascruce istorica e nevoie de solutii radicale. Mafia nu trebuie sa fie sub control – Mafia trebuie sa fie sub pamant!’ (Corneliu Vadim Tudor, 2010). Tot CV Tudor obisnuia sa spuna: ‘Jos Mafia, sus Patria’.

Va suna cunoscut? Populismul e toxic, la fel si sindromul ‘liderului’ mesianic, detinator al adevarului absolut.

E o limita in toate. In seara asta, un nou atac virulent impotriva Partidului National Liberal si a colegilor mei. Evident, ca toate de pana acum, este bazat doar pe minciuni, sloganuri de lemn si fake news, cu zero argumente.

Bucurestenii din sectorul 1 nu mai au rabdare – pe buna dreptate. S-au saturat de scandaluri, vor solutii. Solutiile exista si le-am dat public si in privat de luni de zile. Doar ca ele nu convin, pentru ca nu genereaza show si like-uri pentru elanul eroic in lupta cu Mafia:

– actiuni in instanta pentru recuperarea tuturor prejudiciilor (PNL a sustinut HCL prin care a fost angajat un avocat, dar nu am vazut niciun rezultat pozitiv pana acum);
– negocierea unor tarife mai mici conform legii, incepand de maine (comisia de mediere a votat de luni de zile o propunere, sustinuta si de USRPLUS, dar primarul refuza sa aplice reducerea de zeci de milioane, astfel ca facturile se acumuleaza, cu penalitati cu tot);
– contestarea de catre prefect a HCL-urilor din anii trecuti prin care a crescut costul cu serviciul de salubrizare (o poate face direct primarul, nu a facut nimic);
– verificarea la sange a calitatii prestatiilor (nu s-a intamplat nimic – ati auzit de vreo actiune de acest tip?);
– aplicarea legii in raport cu agentii comerciali care fenteaza sistemul si, in loc sa incheie contracte cu prestatorul pentru ridicarea gunoiului, depoziteaza gunoiul la stalp – datele spun ca sunt peste 10.000 de firme in sectorul 1 care nu respecta legea, ceea ce ne costa de fapt pe toti – iarasi, primaria nu a facut nimic in acest sens).

Cerem aplicarea imediata a acestor solutii. Atat timp cat circul continua, ‘Mafia’ isi freaca mainile de bucurie. E pe drumul cel bun sa ia o gramada de bani din procesele cu primaria (zeci de milioane de euro), fara sa faca nimic. Isi asuma in scris primarul aceste prejudicii, daca ele vor fi constatate? Sau le va pune pe cocoasa cetatenilor sectorului 1? Un detinator al adevarului absolut ar trebui sa isi asume si consecintele, nu doar like-urile”, a scris Burduja pe Facebook.

Clotilde Armand i-a acuzat miercuri pe consilierii PNL ca au refuzat sa voteze punerea in aplicare a unei decizii a Curtii de Conturi prin care primaria trebuie sa recupereze 117.904.660 lei de la Romprest.

’’’Autoritatile administratiei publice locale ale Sectorului 1 ale Municipiului Bucuresti nu au indeplinit masura dispusa de Camera de Conturi Bucuresti prin Decizia nr. 100/16.11.2016 privind recuperarea prejudiciului de 117.904.660 lei’ – din raportul ANRSC.

Am supus Consiliului Local al Sectorului 1 sa indeplinim aceste masuri in 4 sedinte. Consilierii PSD si PNL au facut scut si au refuzat sa le indeplinim. Bazandu-se pe aceasta majoritate politica din Consiliu Local al Sectorului 1 compania de salubrizare si-a permis sa santajeze comunitatea locala. Ilegal. Conform contractului”, a precizat Armand.

Mai mult despre: ,

Comentarii: