Politia anunta ca a gasit peste 160.000 de lei in masina lui Mohammad Murad. Dosar penal pentru infractiunea de corupere alegatorilor

politica

Politia a anuntat luni ca ar fi fost gasiti 160.000 de lei in masina condusa de un apropiat al omului de afaceri Mohammad Murad, candidat PSD la Primaria Mangalia, si care a fost oprita in trafic duminica, existand suspiciuni de mituire a alegatorilor.

Potrivit Politiei Judetene Constanta, duminica, in jurul orei 16.30, politistii au oprit in Mangalia un autoturism condus de un barbat, in dreapta aflandu-se proprietarul masinii, banuit ca ar fi oferit cetatenilor bani si i-ar fi sfatuit pe acestia sa voteze un anumit candidat la alegerile locale.

La solicitarea politistilor, persoanele in cauza au refuzat sa permita controlul autoturismului.

„La un moment dat, in zona a venit un alt barbat, candidat la o primarie din judetul Constanta, acesta neavand vreo calitate sau legatura cu incidentul respectiv. Conducatorul auto a fost condus la sediul Politiei, iar in urma controlului vehiculului in cauza, politistii au gasit si ridicat, in vederea continuarii cercetarilor, peste 160.000 de lei, precum si materiale de propaganda”, a transmis luni Politia Constanta.

Potrivit sursei citate, in acest caz a fost intocmit un dosar penal pentru infractiunea de corupere alegatorilor.

Primarul din Mangalia, Cristian Radu, candidat din partea PNL pentru un nou mandat, sustinea duminica – fara a-l nominaliza insa – ca Mohammad Murad, candidat indepedent la Primaria Mangalia, a fost audiat la Politie intr-un caz de mituire a alegatorilor. Murad a negat informatia, afirmand ca nu sunt ilegalitati si l-a acuzat pe Cristian Radu ca raspandeste informatii false. „Nu exista nicio dovada ca sunt ilegalitati. (…) Nu sunt arestat. Nu sunt motive. E vorba de un mod de a trata oameni diferiti si acest lucru ma intristeaza foarte mult”, a explicat Murad, candidat independent la Primaria Mangalia, citat de news.ro.

“Este trist ca o institutie publica credibila care se numeste Primaria Mangalia sa faca un anunt fals total. Din nou dovedeste ca daca mangaliotii nu ies la vot si vor sa se continue acest lant de minciuni, este o problema majora pentru toti, nu doar pentru o parte dintre concetateni. Fac apel la toti tinerii, iesiti la vot. Acest mod de a trai de opt ani de zile va continua. E o persoana care nu cunoaste nicio regula de joc decat sa isi apere cu orice pret actualul scaun”, a scris Murad, pe pagina sa de Facebook.

El s-a declarat „trist” ca Politia Romana ajunge sa lucreze pentru un primar sau altul. Omul de afaceri a confirmat insa ca soferul respectiv lucreaza pentru el si ca a mers in zona respectiva sa vada despre ce este vorba.

Mai mult despre:

Comentarii: