Politia intervine in cazul Sosoaca, a declansat verificari. Si adeverinta pesedistului Dumitru Coarna va fi luata la bani marunti

politica

Politia Capitalei a declansat verificari in cazul parlamentarilor care s-au afisat fara masca, luni, la sedintele celor doua Camere.  Cel mai cunoscut caz este cel al senatoarei AUR Diana Sosoaca.

Alti parlamentari care nu au respectat regulile de protectie sanitara sunt Adrian Solomon (PSD), Dumitru Coarna (PSD) si Kelemen Hunor (UDMR).

Comisia pentru validare a Senatului a solicitat, luni, Directiei de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti (DSPMB) sa verifice si sa raspunda „cu celeritate” cu privire la adeverinta medicala a Dianei Sosoaca, senator ales pe listele AUR, prin care este exceptata de la purtarea mastii de protectie. O adresa similara a fost trimisa si Ministerului Sanatatii.

„Intrucat doamna Iovanovici – Sosoaca Diana urmeaza sa isi desfasoare activitatea ca senator ales in cadrul Comisiei pentru validare a Senatului din data de 21.12.2020, precum si ulterior in cadrul comisiilor si plenului Senatului care isi desfasoara activitatile inclusiv in spatii publice inchise, va rugam de a verifica indeplinirea conditiilor legale prevazute de Ordinul nr. 874/81/2020 si de a ne comunica daca bolile medicale atasate in adeverinta medicala atasata fac parte din categoria bolilor care afecteaza capacitatea de oxigenare, adeverinta medicala atasata a fost emisa cu respectarea competentei legale stabilite prin Ordinul nr.874/81/2020 si daca titularul adeverintei medicale atasate este exceptat de la purtarea mastilor de protectie in spatiile publice inchise.Va rugam sa transmiteti raspunsul dumneavoastra cu celeritate azi, 21.12.2020, in atentia Comisiei de validare a Senatului”, precizeaza Comisia de validare a Senatului in adresa trimisa DSPMB, citat de Agerpres.

Premierul interimar Nicolae Ciuca a declarat, referindu-se la faptul ca Diana Sosoaca, senator ales pe listele AUR, a fost vazuta fara masca luni, in plen, ca „orice cetatean al acestei tari, indiferent de functia pe care o ocupa”, trebuie sa respecte regulile sanitare stabilite de specialisti, iar institutiile abilitate trebuie sa faca o verificare.

„Orice cetatean al acestei tari, indiferent de functia pe care o ocupa, trebuie sa respecte regulile stabilite de catre specialisti si au fost adoptate de catre institutiile statului, aprobate la nivel guvernamental. Ca atare, institutiile statului trebuie sa-si faca datoria”, a precizat Ciuca, la Palatul Parlamentului.

El a fost intrebat daca nu ar trebui o verificare mai atenta din partea autoritatilor, tinand cont ca Diana Sosoaca a afirmat ca are adeverinta medicala, dar ii pune in pericol pe altii prin faptul ca a fost vazuta fara masca in sala de plen.

„Cu certitudine, trebuie o verificare facuta de catre institutiile abilitate in acest sens. Institutiile respective sunt in masura sa se autosesizeze”, a afirmat Ciuca.

Mai mult despre: , ,

Comentarii: