Categories: externe

„Politica fata de refugiati a lui Merkel va avea SUCCES”. Un important lider UE este alaturi de cancelarul Germaniei

Angela Merkel a primit nenumarate critici, atat din Germania cat si din afara ei, conform carora politica sa fata de refugiati este paguboasa. Insa are parte si de sustinatori, chiar foarte importanti.

Dupa ce a fost criticata de numerosi lideri de stat europeni, de membri ai propriului partid, de cetatenii propriei tari, iata ca un inalt oficial UE vine in sprijinul actiunilor cancelarului.

Presedintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, a spus ca Angela Merkel va rezista in pozitia sa actuala de cancelar mai mult decat actualii ei critici in posturile lor.

„Politica fata de refugiati sustinuta de ea si de mine va avea succes. A fi conducator politic presupune sa spui ‘noi putem sa o facem’. Restul este capitulare in fata populismului”, a spus Juncker pentru Bild.

In privinta dorintei grupului de la Visegrad de inchide granita Macedoniei cu Grecia, Juncker a spus ca „dorinta unor state membre UE pentru inchiderea granitelor unuia dintre membrii Uniunii nu este posibila din punct de vedere juridic, iar politic nu este de acceptat”

„Trebuie sa facem pasii impreuna, pentru a obtine rezultatele dorite. In Grecia, 9 din 10 refugiati sunt supusi amprentarii digitale. In septembrie, acest lucru se intampla numai unui procent de 8 la suta dintre ei.

Datorita deciziilor importante ale guvernului turc, vedem ca si numarul refugiatilor care vin de acolo s-a micsorat. In octombrie, din Turcia in Grecia au intrat 7000 de oameni, iar in decembrie numai 3500. Acum mai trec doar 2000 de oameni”, a incheiat Juncker.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:
Anghel Liviu

Recent Posts

Ce spun liderii PSD si PNL despre „Cartelul din Carpati”. Ciolacu: „Nu am stiinta, o sa ma informez”

Liderii PSD si PNL au comentat cu mare reticenta investigatia "Cartelul din Carpati" realizata de…

4 ore ago

Un premiu ascuns in politica de confidentialitate a unui site, revendicat dupa trei luni

O sticla de vin gratuita a fost in cele din urma revendicata dupa ce oferta…

6 ore ago

Dupa Hagia Sofia, Erdogan transforma si biserica antica Chora din muzeu in moschee

Turcia a deschis pentru credinciosii musulmani biserica antica Choradin Istanbul, a doua convertire majora sub…

6 ore ago