Politist brasovean premiat de Bode, retinut de politistii din Covasna. El primise „Diploma de integritate” de la Lucian Bode

news

Cornel Sandu, agent sef principal de politie de la Politia Orasului Rasnov, a fost retinut duminica pentru abuz in serviciu, favorizarea faptuitorului si instigare la aceste fapte. Sandu a fost premiat, in urma cu doi ani de ministrul de Interne, Lucian Bode, cu „Diploma de integritate”. Sandu este poreclit „Lupul de la Rutiera”.

Motivatia Ministerului de Interne a fost, atunci, ca Sandu a refuzat suma de 500 de euro mita, oferita de un conducator auto in trafic, dar si ca, de-a lungul timpului, a refuzat in repetate randuri sa se lase mituit si a denuntat faptele la DGA. De asemenea, anul trecut Cornel Sandu a primit si distinctia PRO URBE oferita de ATOP Brasov, aflata in subordinea Consiliului Judetean Brasov, scrie Biz Brasov.

Sandu a fost retinut pentru ca a refuzat sa intervina cand cunoscuti de-ai sai au incalcat legea.

Un numar de sapte persoane, dintre care patru agenti de politie si alte trei persoane, care ar fi dat mita pentru obtinerea permisului de sofer, au fost retinute, duminica seara, in dosarul de coruptie in care, in cursul zilei, au fost efectuate 20 de perchezitii in judetul Brasov, vizati fiind politisti rutieri si de la serviciul inmatriculari, potrivit Agerpres.

Prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, Adrian Radu, a precizat ca este vorba despre un agent de politie rutiera de la Politia Poiana Brasov, unul de la Politia Rasnov si doi agenti de politie de la SPRPCIV Brasov (examinatori/inmatriculare).

„Au mai fost retinute alte trei persoane fara calitate speciala, despre care s-a stabilit ca doi au dat mita pentru a obtine permisul de conducere, iar unul este complicele prin intermediul caruia s-a dat mita catre examinatori”, a precizat sursa citata.

DGA – Serviciul Judetean Anticoruptie Covasna, sub coordonarea Parchetului de pe langa Tribunalul Brasov, a efectuat, duminica, 20 de perchezitii la domiciliile unor persoane si la sediile a trei structuri de politie din judetul Brasov, intr-un dosar de coruptie in care sunt vizati politisti care ar fi luat bani sau bunuri pentru a nu sanctiona soferii care au incalcat legea sau pentru a favoriza candidati la obtinerea permisului.

Perchezitiile au avut loc in Brasov, statiunea Poiana Brasov, orasul Rasnov, localitatile Moieciu, Dumbravita, Harman si Halchiu. Dintre acestea, trei au fost la sediile unor institutii publice, respectiv la sediul SPCRPCIV Brasov si la sediile a doua structuri de politie din cadrul IPJ Brasov, se precizeaza intr-un comunicat dat publicitatii de DGA.

„Exista date conform carora politisti rutieri ar fi primit, in anumite situatii, diverse foloase pentru a nu aplica masurile legale in cazul constatarii unor incalcari ale regulilor de circulatie pe drumurile publice.

De asemenea, unul dintre politisti ar fi instigat un conducator auto, caruia ii retinuse permisul, la conducerea pe drumurile publice a unui autoturism, iar in alta situatie, prin activitatile intreprinse, politistul ar fi favorizat o persoana aflata intr-o procedura judiciara prin ingreunarea cercetarilor.

Totodata, cercetarile vizeaza si fapte ale unor lucratori din cadrul SPCRPCIV care, in schimbul unor foloase, ar fi favorizat candidatii la obtinerea permisului de conducere ori ar fi programat, preferential, diverse persoane fie pentru sustinerea examenului, fie pentru inmatriculare sau preschimbarea permisului”, a mai precizat sursa citata.

Urmareste-ne si pe:

Mai mult despre: ,

Comentarii: