Politist in fata migrantilor: „Asta este tara mea, sunt gata sa MOR pentru ea” – VIDEO

externe

Situatia la granita dintre Grecia si Macedonia continua sa fie tensionata, sute de refugiati inecrcand zilnic sa treaca de gardurile de sarma ghimpata pentru a se indrepta spre vestul Europei.

Zilnic au loc confruntari intre politistii macedoneni si migranti. Un jurnalist a reusit sa surprinda momentul in care un grup de migranti il ameninta pe un politist aflat de partea cealalta a granitei. „Asta este tara mea, sunt gata sa mor pentru ea”, spune politistul.

Politia macedoneana a recurs miercuri, din nou, la gaze lacrimogene si grenade asurzitoare pentru a dispersa aproximativ 100 de migranti, care protestau de partea greaca a barierei de la frontiera cu Macedonia in zona Idomeni, la trei zile dupa incidente violente produse in acelasi loc, au relatat AFP si Reuters.

Situatia s-a tensionat atunci cand circa 50 de migranti s-au apropiat de bariera de la granita eleno-macedoneana.

Potrivit AFP, politia macedoneana a utilizat gaze lacrimogene cand migrantii care manifestau ‘pentru deschiderea frontierelor’ au inceput sa traga de gardul de frontiera.

In pofida mai multor sute de plecari incepand de duminica spre alte centre mai bine organizate, 10.600 de persoane se afla in continuare in tabara sordida din Idomeni, in speranta deschiderii frontierei.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Urmareste-ne si pe:

Comentarii: