Politisti curajosi. Se solicita amendarea lui Grindeanu: „Si guvernantii trebuie sa arate ca respecta legea”

news

Sindicatul Politistilor din Romania “Diamantul” cere amendarea premierului desemnat al Romaniei, Sorin Grindeanu, dupa ce acesta a fost surprins fumand in Camera Deputatilor. Potrivit legii, fumatul in spatiile publice inchise este interzis, iar contravenientii pot fi sanctionati cu amenda intre 100 si 500 de lei.

„La data de 03.01.2017 in emisiunea de stiri de la orele 17:00 televiziunea Realitatea TV a prezentat un material video in care se putea observa ca premierul desemnat al Romaniei, domnul Sorin Grindeanu fuma in institutia publica a parlamentului incalcand prevederile Legii nr.15/2016 privind modificarea si completarea Legii nr. 349/2002 pentru prevenirea si combaterea efectelor consumului produselor din tutun”, semnaleaza vicepresedintele ”Diamantul”, Emil Florin Dinca, in sesizarea adresata sefului Inspectoratului General al Politiei Romane.

Dinca mai remarca faptul ca „in acelasi material, presedintele Senatului, domnul Calin Popescu Tariceanu a sfidat jurnalistii si totodata telespectatorii, afirmand cu nonsalanta ca nu are nimic impotriva fumatului in parlament si chiar dansul isi mai aprinde o tigare din cand in cand fiind un iubitor al fumatului.”

In acest context, politistul reaminteste ca potrivit Constitutiei Romaniei art.16(2), ” Nimeni nu este mai presus de lege.”

Sindicalistul cere sefului IGPR sa dispuna masuri pentru sanctionarea contraventionala a lui Sorin Grindeanu care a fumat in data de 03.01.2017 in interiorul cladirii parlamentului precum si a tuturor persoanelor care fumeaza in incinta parlamentului incalcand prevederile Legii nr.15/2016 si ale Constitutiei Romaniei.

„Aceasta masura este strict necesara pentru a nu crea in randul populatiei ideea ca legile sunt obligatorii doar pentru cetatenii de rand, nu si pentru parlamentarii Romaniei, care de altfel concep si voteaza legile in statul roman. Va rugam sa ne comunicati urgent raspuns cu masurile luate”, a scris Emil Florin Dinca, vicepresedintele ”Diamantul”, in plangerea publicata pe Facebook.

Iti place aktual24.ro? Urmareste fluxul de stiri aktual24.ro si pe Facebook

Comentarii: