politica

Politistul care a dirijat minerii prin Capitala, in 1990, a fost retinut de DNA. El era atunci sef la Politiei Rutiere din Bucuresti

Ion Soricica, fost sef la Politiei Rutiere din Capitala, in prezent avocat, a fost retinut DNA pentru complicitate la trafic de influenta si va fi dus miercuri la Curtea de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva.

Ion Soricica a fost seful Politiei Rutiere din Capitala in anii ’90, el aparand in imaginile transmise de presa la acea vreme in timp ce dirija minerii veniti in Capitala in timpul Mineriadei din 13 – 15 iunie 1990, precizeaza Agerpres.

In acelasi dosar a fost retinut Ion Joe Stoica, comisar-sef de politie, fost sef al Biroului Accidente Rutiere Soldate cu Victime din cadrul Brigazii Rutiere Bucuresti, in sarcina caruia s-a retinut comiterea infractiunii de trafic de influenta.

Potrivit unui comunicat al DNA, in perioada 8 ianuarie 2022 – prezent, Ion Joe Stoica, beneficiind de ajutorul lui Ion Soricica, ar fi pretins si a primit suma de 3.000 de euro de la o persoana cercetata pentru conducerea unui vehicul pe drumurile publice avand o alcoolemie peste limita legala.

In schimbul banilor, ofiterul de politie ar fi lasat sa se creada ca are influenta asupra unor colegi de serviciu si ar fi promis ca ii va determina pe acestia sa dispuna fata de persoana cercetata o solutie de clasare.

Mai mult, Ion Joe Stoica i-ar fi pus la dispozitie persoanei respective „o reteta” ce cuprindea aspectele pe care aceasta trebuia sa le declare astfel incat la efectuarea unui calcul retroactiv al alcoolemiei rezultatul sa fie unul inferior limitei care atrage raspunderea penala.

Ion Joe Stoica si Ion Soricica vor fi prezentati miercuri Curtii de Apel Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Urmareste-ne si pe:
AK-24

Share
Published by
AK-24
Tags: ion soricica

Recent Posts

Decizie stupefianta a Tribunalului Vaslui: mai multe inregistrari DNA din dosarul lui Buzatu au fost anulate. Chiar si inregistrarile cu denuntatorul Farmazon

Tribunalul Vaslui a decis, luni, ca mai multe inregistrari cu discutiile dintre baronul PSD Dumitru…

8 ore ago

Paris: Gerard Depardieu a fost interogat la sediul politiei pentru acuzatii de agresiune sexuala

Gerard Depardieu a fost retinut, luni, pentru interogatoriu, de politia franceza, cu privire la noi…

9 ore ago

Crucea Rosie decide sa nu suspende filiala rusa, in ciuda presupuselor legaturi cu masina de razboi de la Kremlin

Federatia Internationala a Societatilor de Cruce Rosie si Semiluna Rosie (IFRC) a decis sa nu…

9 ore ago

Experiment esuat in Columbia Britanica: dezincriminarea posesiei de droguri oprita, deoarece produce „frustrare” si „dezordine”

Columbia Britanica a oprit, brusc, dezincriminarea detinerii anumitor droguri ilicite, invocand frustrarea si „dezordinea” crescanda…

9 ore ago